Під час обміну полоненими Україна повернула з полону ще 140 військових і собаку Адіка

доповнено

Відбувся черговий обмін військовополоненими. Україна звільнила з російського полону 140 військовослужбовців.

Про це вдень у суботу, 31 грудня, повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

“У Новий рік ми не тільки відбиваємо ракетні атаки ворога, але також повертаємо наших людей. Це черговий великий обмін, який вдалося здійснити – 140 людей повертаються додому. Серед них – поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТрО зі Славутича, причому батьки й сини, які разом перебували в полоні, а також наші з Бахмутського напрямку”, – ідеться в дописів в телеграм-каналі Єрмака.

Серед звільнених – 108 бійців Збройних сил України (зокрема 15 – із територіальної оборони, 11 – із Військово-Морських сил), 22 нацгвардійці, 10 прикордонників.

132 чоловіки та 8 жінок, 22 офіцерів та 118 солдатів і сержантів.

Фото: тг Андрій Єрмак

“Поки вони стріляють, ми відбиваємось, відповідаємо та повертаємо. Повернемо всіх. Інакше – не буде. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими”, – додав Єрмак.

Як повідомляє Координаційний штаб, у групі визволених є двоє братів-близнюків, які потрапили в полон між Гірським та Золотим на Луганщині. Є сержант, чий 12-річний син написав листа до президента України, щоби допомогти звільнити батька, а також батько та син, які разом пішли служити до лав територіальної оборони.

Крім того, додому також вдалося повернути хвостатого друга українських воїнів — Адіка, собаку породи американський пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений у Росію. До речі, російські ЗМІ повідомляли, що Адіка подарували очільнику Чечні Рамзану Кадирову.

Адік під час евакуації з “Азовсталі”. Скріншот з відео

Як зазначив речник ГУР Андрій Юсов, це вже 35-й обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення.

Деякі зі звільнених перебували в полоні по вісім місяців.

ДОПОВНЕНО. Як стало відомо, цей обмін відбувався в кілька етапів. На одному з них було звільнено спершу 50, а потім ще 32 українські воїни.

Серед звільнених – 12 бійців полку НГУ “Азов”, зокрема чотири жінки.

Це Євген Войчунас, Асан Ісенаджієв, Петро Майковець, Юлія Масловська, Олеся Мельниченко, Олександр Нестеренко, Ірина Сірик, Артем Слепухін, Іван Стройчак, Тетяна Теплюк, Арсеній Федосюк, Микита Шастун.

За даними росЗМІ, до РФ за цим обміном повернулися 82 російські військові.

Звільнені з полону рашисти:

Як інформувала “Новинарня“, попередні обміни відбулися:

Читайте також:
Анестезіолог з “Азовсталі”:
військовий медик Олександр Демченко пройшов унікальний госпіталь у бункері й російський полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна