Новий обмін полоненими: в Україну повернулися 130 захисників і захисниць

У вівторок, 7 березня, відбувся черговий обмін полоненими: Україні вдалося повернути додому з російського полону 130 людей – 126 захисників та 4 захисниць.

Про це повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

Серед звільнених – 74 військовослужбовці ЗСУ (з них 21 воїн Військово-морських сил та 8 тероборонівців), 25 нацгвардійців, 23 прикордонники, та 8 представників Державної спеціальної служби транспорту.

З них 87 – захисники Маріуполя, в тому числі 71 оборонець “Азовсталі”.

Також в Україну повернулися 35 людей, які були взяті в полон на Донецькому напрямку – в районі Бахмута і Соледара.

СПИСОК ЗВІЛЬНЕНИХ

Як зазначив Єрмак, більшість колишніх полонених, яких вдалося повернути в межах обміну 7 березня, мають важкі поранення.

Згідно з повідомленням Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, наймолодшому звільненому ще не виповнився 21 рік, найстаршому скоро виповниться 64 роки.

Раніше цього дня міністерство оборони РФ повідомило, що “з підконтрольної Києву території” під час обміну повернуто 90 російських військовослужбовців, яких доставлять до Москви літаками військово-транспортної авіації ВКС РФ.

Читайте також:
“Ображає, коли кажуть, що з “Азовсталі” “виходили”, а наші – здалися в полон”. Дружина морпіха з 501 обмп – про боротьбу за визволення полонених захисників Маріуполя

Передісторія

14 січня стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими.

Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Як інформувала “Новинарня“, попередні обміни відбулися:

Перед тим у рамках найбільшого обміну 21 вересня 2022 року було звільнено 215 українських військових, громадян України та іноземних волонтерів і легіонерів, а 17 жовтня – 108 жінок.

Читайте також:
Сивий із яблуком, відомий маркетолог. Користувачів соцмереж вразило фото воїна, який пробув у полоні 11 місяців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна