Окупанти примусово видають російські паспорти дітям на ТОТ, – омбудсмен

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації примусово видали російські паспорти.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у п’ятницю, 26 квітня.

“Стало відомо, що 14-річним вихованцям Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без піклування батьків й перебувають в окупації, видали російські паспорти”, — ідеться у повідомленні.

Порушення з боку окупантів виявили у результаті моніторингу медіа-ресурсів на ТОТ України.

Лубінець додає, що для того, аби видати російські паспорти, “дітей навіть привезли в інше село, де, як зазначається, розташований окремий підрозділ так званого управління з питань міграції, аби вони “краще” зрозуміли “культурний та історичний зв’язок з Росією”.

Таким чином Росія вкотре показує свої наміри перевиховати українських дітей і стерти українську ідентичність.

“Ми повинні працювати, щоб притягти до відповідальності за злочини проти українських дітей усіх причетних, хто тим чи іншим способом намагається стерти їхню належність до України”, — додає омбудсман.

Читайте також:
Ще 10 дітей повернули з ТОТ. Серед них дівчинка, яка народилася вже в окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна