Сивий із яблуком, відомий маркетолог. Користувачів соцмереж вразило фото воїна, який пробув у полоні 11 місяців

Українські соцмережі вразило фото одного з військових ЗСУ, звільнених за обміном 4 лютого. Це Максим Колесников, мобілізований київський бізнесмен, який потрапив у полон ще в березні 2022 року під Києвом. Лише сьогодні він уперше скуштував свіжий фрукт – яблуко.

З яблуком чоловіка на волі сфотографував Андрій Качор. Світлину також публікує фейсбук-сторінка Міноборони України.

“Яке фото… Українець, якого щойно звільнили з полону, вперше за майже рік бачить фрукт. Спробувавши яблуко, він сказав: “Воно чудове. Просто круто!” – пише в соцмережі режисерка Ірина Цілик.

Макс Колесников – родом із Донецька. Він переїхав із родиною до Києва. Працював у бізнесі, був ресторатором, директором із маркетингу й реклами в мережах Eldorado, “Аптека доброго дня” тощо. Захищав Україну, ще коли був мобілізований до ЗСУ в час АТО. Служив у 26-й артилерійській бригаді. Багато українських видань публікували розповіді Колесникова під назвою “Щоденник мобілізованого”. Під час служби пів року займався забезпеченням армії в Офісі реформ при Кабміні. У 2022 році знову став до лав Збройних сил.

Його друзі й знайомі зазначають, що після повномасштабного російського вторгнення тривалий час не могли знайти Макса. Потім виявилося, що він у перші ж дні великої війни потрапив в оточення і в полон до російських військ під Києвом.

На фотографії після звільнення його впізнали не одразу – кремезний чоловік 1977 р.н. схуд майже удвічі й сильно посивів у неволі.

“Розглядав фото зі звільненими полоненими. Звернув увагу на хлопця з яблуком, дуже промовиста фотка. Але так і не зрозумів, що це мій знайомий Макс Колесніков. Не впізнав. З поверненням з пекла, Максе!” – допис блогера Романа Шрайка.

Максим Колесников – фахівець із маркетингу й реклами, 2020

Максим Колесников із яблуком після обміну

“Те, що зробив російський полон, видно на фото. Яким колоритним був Макс – можете подивитись на його сторінці. Але головний посил посту все одно пам’ять…-
Ми забули про людину, яка рік не писала в ФБ. Хвала йому, що вижив та повернувся. Але скільки ще людей, про яких не пишуть, і які самі не пишуть, і про них забули? Скільки ще війна і йбн рсн зітре українських імен, про які не знають, а навіть тих, що знають – згодом не будуть пам’ятати?
Нам потрібно в першу чергу зберігати спогади, пам’ятати, хто що робить, та говорити про людей, які творять нинішню історію України і можуть зникнути назавжди…” – зауважив у своєму дописі відомий військовик та блогер Сергій Місюра.

Передісторія

Під час великого обміну військовополоненими 4 лютого 2023 року були звільнені 116 українських військовослужбовців та співробітників силових органів.

Обмін відбувся на кордоні з Бєлгородською областю.

Серед звільнених – 97 військовослужбовців Збройних сил України (із них 2 – ССО, 8 – ТрО, 2 – ВМСУ). Ще 7 захисників – із Нацгвардії, 6 – із Нацполіції, 5 – із Державної прикордонної служби, 1 – ДСНС.

Визволено 115 чоловіків та одну жінку (Алла Сенченко з тероборони).

Керівник ОП Андрій Єрмак зазначав, що звільнено зокрема оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв.

Служба безпеки оприлюднила відео обміну полоненими:

Про захоплення у полон групи українських військовослужбовців, які захищали Київщину, російські пропагандисти повідомили наприкінці березня 2022 року. Тоді на пропагандистському каналі “Рен ТВ” показали й Максима Колесникова.

“Офіційно вони видаються солдатами ЗСУ, проте символіка на їхньому одязі та татуювання говорять про неонацистські погляди. Саме такі військовослужбовці поширюють максимально агресивні ідеї щодо Росії та її жителів”, –  заявляли рашисти.

При цьому на відео Колесников відмовився назвати українців “нацистами”, як того вимагали від нього окупанти.

Читайте також:
СПИСОК 116 українських воїнів, звільнених із полону 4 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна