Обмін полоненими: Україна повернула 116 захисників і тіла трьох загиблих

доповнено

Під час чергового обміну військовополоненими Україна повернула 116 своїх захисників.

Про це вранці в суботу, 4 лютого, повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

“Черговий великий обмін полоненими. Нам вдалося повернути 116 наших людей, оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв”, – написав Єрмак у телеграмі.

СПИСОК ЗВІЛЬНЕНИХ

Відео:

Серед звільнених військових – 97 представників Збройних сил України. Зокрема двоє – із Сил спецоперацій, вісім бійців Сил територіальної оборони, двоє – з Військово-Морських сил ЗСУ.

Ще семеро звільнених із Нацгвардії, шестеро – з Нацполіції, п’ятеро – з Державної прикордонної служби, один представник ДСНС.

Українські військові після обміну 4 лютого 2023

З них двоє офіцерів та 114 солдатів і сержантів.

Також повернуто тіла трьох загиблих, із них двоє британських волонтерів, зниклих у січні біля Соледара.

“Крім того, нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців – Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью (ідеться про Ендрю Бегшо – “Н”), а також тіло загиблого воїна-добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну – Кулика Євгенія Олеговича”, – сказано в повідомленні Єрмака.

Раніше цього ранку російське урядове агентство “РИА Новости” повідомляло з посиланням на МО РФ, що “в результаті складного переговорного процесу (…) з України повернуто 63 російських військових”.

Як видно з російського відео, обмін відбувся на кордоні з Бєлгородською областю РФ (попередні обміни проходили на Запоріжжі):

Передісторія

14 січня стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими.

Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Як інформувала “Новинарня“, попередні обміни відбулися:

Перед тим у рамках найбільшого обміну 21 вересня 2022 року було звільнено 215 українських військових, громадян та іноземних волонтерів та легіонерів, 17 жовтня – 108 жінок.

Читайте також:
Сили оборони взяли в полон двох морпіхів із Владивостока: ВІДЕО ДОПИТУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна