Біля Соледара зникли британські волонтери Ендрю Бегшо і Крістофер Перрі

доповнено

Поблизу Соледара Донецької області 6 січня зникли двоє волонтерів із Великої Британії – Ендрю Бегшо та Крістофер Перрі.

Про це повідомляє Національна поліція України.

“7 січня близько 17:15 до чергової частини Бахмутського райвідділу поліції надійшло повідомлення про зникнення двох волонтерів – громадян Великої Британії віком 28 та 48 років. Відомо, що напередодні, 6 січня, о восьмій годині ранку Ендрю Бегшо та Крістофер Перрі виїхали з Краматорська в Соледар“, – зазначається в повідомленні.

Фото: Нацполіція

Після цього зв’язок із британцями було втрачено.

Поліція здійснює слідчо-оперативні заходи щодо встановлення їх місцезнаходження. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 (зниклі безвісти) Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполіція

ОНОВЛЕНО

Як пише новозеландське видання RNZ, Ендрю Бегшо (який народився у Великій Британії і має подвійне громадянство) – син відомого в Новій Зеландії подружжя, хірурга й засновника Кентерберійського благодійного госпіталю Філіпа Бегшо та психолога, викладачки педіатрії в Університеті міста Крайстчьорч Сью Бегшо.
У квітні 2022 року, після повномасштабного вторгнення РФ, 47-річний Ендрю поїхав волонтерити в Україну, бо вважав, що це “морально правильно”. Він доставляв їжу та ліки мешканцями прифронтових територій, допомагав евакуюватися літнім людям тощо.

Читайте також:
Звільнені з російського полону британські добровольці Гардінг і Аслін розповіли про тортури у Донецьку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна