Звільнені з російського полону британські добровольці Гардінг і Аслін розповіли про тортури у Донецьку

Нещодавно звільнені з російського полону британські добровольці – Джон Гардінг та Ейден Аслін – розповіли про тортури та знущання з боку окупантів в тимчасово захопленому Донецьку.

Про це в четвер, 22 вересня, поінформувало британське видання Daily Mail.

За словами 59-річного Джона Гардінга, загарбники катували та били його під час під час допиту.

Він додав, що під час полону в тимчасово окупованому Донецьку він ділив тісну тюремну камеру розміром 4х2 метри з іншими ув’язненими, які були замкнені в кімнаті впродовж 23 годин на добу.

Рашисти змусили Гардінга також записати відео, в якому він прощається зі своєю донькою, у той час як йому погрожували розстрілом за “порушення так званих місцевих законів”.

Від тортур у полоні здоров’я військового значно погіршилося, зокрема, він значно втратив вагу. Чоловік також отримав неврологічне пошкодження хребта та рук.

Також Гардінг бачив, як один із його співвітчизників – Пол Урі – помер у полоні. Його катували і не надавали необхідного лікування. Волонтер мав цукровий діабет і йому був потрібен інсулін.

За словами іншого добровольця Ейдена Асліна, він пережив травматичний досвід у полоні, зокрема, напади з ножем з боку місцевих тюремників.

Нагадаємо, в межах великого обміну полоненими, що відбувся ввечері 21 вересня, Україна повернула з російського полону загалом 215 людей, серед яких – 205 захисників “Азовсталі”, включно з п’ятьма командирами, та 10 іноземців.

Читайте також:
Пєсков заявив, що в Кремлі не знають, де зараз перебуває Медведчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна