Схема обміну: за 200 українців Росії віддали Медведчука, за п’ятьох командирів – 55 полонених росіян

У межах великого обміну полоненими, що відбувся ввечері в середу, 21 вересня, Україна повернула з російського полону загалом 215 людей, серед яких – 205 захисників “Азовсталі”, включно з п’ятьма командирами, та 10 іноземців.

Про це повідомив у фейсбуці керівник офісу президента Андрій Єрмак. Окремо він доповів те саме Володимиру Зеленському в ефірі національного телемарафону.

“Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей.

Це військові, прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТрОшники, митники, цивільні…
Серед них – офіцери, командири, Герої України, захисники “Азовсталі” і вагітні жінки-військові.
Ті, кого росіяни хотіли позбавити життя, кого називали “нацистами” – наші сильні люди, яких не зламали бої та полон”, – зазначив він.

Також серед звільнених – 10 іноземців, які воювали за Україну, і яким погрожували смертю.

“Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству. А п’ять героїв-командирів “Азовсталі” – на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу”, – повідомив голова ОП.

За його словами, звільнення командирів – це результат особистих домовленостей президента України Володимира Зеленського з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Зараз Денис Прокопенко “Редіс” (командир полку НГУ “Азов”), його заступник Святослав Паламар “Калина”, командир зі складу “Азову” Олег Хоменко, командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега та в.о. командира 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський “Волина” перебувають у безпеці – в Туреччині, зазначив Єрмак.

Про те, кого отримали за обміном росіяни, пише пропагандист Володимир Соловйов:

Читайте також:
Редіс, Калина, Волина, Вершинін, Мамонова, Пташка та інші:
в рамках великого обміну звільнено понад 200 українських полонених

Повний список 215 захисників України, звільнених за обміном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.