За посередництва Саудівської Аравії: РФ відпустила з полону 10 іноземців, що воювали в Україні

доповнено

За посередництва Саудівської Аравії Росія звільнила десятьох військовополонених іноземців, які воювали за Україну.

Про це в середу, 21 вересня, інформує саудівське інформагентство SPA.

Зазначається, що кронпринц Саудівської Аравії Мохамад бін Салман, який є фактичним керівником держави, був посередником між Україною та Росією в питанні звільнення військовополонених.

Звільнені – громадяни США, Марокко, Великої Британії, Швеції та Хорватії, які вже прибули на територію Саудівської Аравії.

Син короля, спадковий принц СА Мохамад бін Салман

Як пише “Європейська правда”, ймовірно, йдеться про британців Шона Піннера і Айдена Асліна, хорвата Векослава Пребіга, марокканця Саадуна Брагіма, американців Александра Дрюке, Енді Г’юна та Суеді Мурекезі – про їхнє затримання російськими окупантами публічно повідомлялося у ЗМІ.

Про те, чи звільняла Україна російських військовополонених, не вказується.

Нагадаємо, Піннер, Аслін та Брагім – військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського. Братанці потрапили в полон у квітні, марокканець – у березні.

Ейден Аслін переїхав до Україну у 2018 році до дівчини.

Невдовзі він отримав друге громадянство – України – та став морпіхом ЗСУ. На початку квітня він мав одружитися з коханою, але не потрапив на власне весілля, бо обороняв Маріуполь.

Шон Піннер переїхав до України разом із дружиною та уклав зі Збройними силами контракт терміном до кінця 2022 року. Після цього він планував займатися гуманітарною роботою.

Марокканець Саадун Брагім переїхав до України у 2019 році. Він вступив до КПІ, але не закінчив навчання. У 2021 році підписав трирічний контракт та вирушив служити разом з Ейденом, з яким познайомився у соцмережах. 

У червні 2022 року так званий “суд” в тимчасово окупованому Донецьку засудив Піннера, Асліна та Брагіма до смертної кари.
Міністерство закордонних справ України заявило, що цей “судовий процес” і “вирок” є нікчемними і мають пропагандистський характер.

Читайте також:
Полонену Пташку з “Азовсталі” окупанти показали на відео – вона жива і сміється в очі ворогам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна