Пєсков заявив, що в Кремлі не знають, де зараз перебуває Медведчук

Речник президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що не знає, чи контактував Володимир Путін зі своїм кумом, народним депутатом України Віктором Медведчуком після його передачі до РФ в рамках обміну полоненими.

Про це в п’ятницю, 23 вересня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на росЗМІ.

“Не маю такої інформації”, – сказав Пєсков.

За його словами, у Кремлі не знають, де зараз перебуває Медведчук.

Водночас турецький лідера Реджеп Таїйп Ердоган заявив, що саме в його країні відбувався обмін Віктора Медведчука і що його вже передали у РФ.

“200 осіб, звільнених у рамках обміну полоненими між РФ і Україною – гості Туреччини. Серед осіб була одна людина, на видачі якої наполягала Росія, і її передано РФ”, – сказав він, передає Anadolu.

Раніше тимчасово в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк назвав юридичні підстави обміну Віктора Медведчука, підозрюваного в державній зраді.

Він вказав, що “це не просто колоритний одіозний кум Путіна, а це нами якісно задокументований державний зрадник”.

Малюк зазначив, що “юридична конструкція обміну – відповідні законодавчі зміни в серпні 2022 року”.

Підставою була заява Медведчука та рішення відповідного координаційного центру, який очолює Кирило Буданов. Надалі прокурор офісу генпрокурора звернувся з клопотанням до суду першої інстанції, де по суті слухається ця справа, і суд ухвалив відповідне рішення.

“Власне, що і відбулося позавчора і слугувало відповідною юридичною підставою для обміну, який ми здійснили”, – сказав Малюк.

Нагадаємо, в межах великого обміну полоненими, що відбувся ввечері 21 вересня, Україна повернула з російського полону загалом 215 людей, серед яких – 205 захисників “Азовсталі”, включно з п’ятьма командирами, та 10 іноземців.
Керівник офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україна “обміняла 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству. А п’ять героїв-командирів “Азовсталі” – на 55 російських полонених.

Читайте також:
У СБУ розповіли, що буде із судовими справами Медведчука після його обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна