Малюк озвучив юридичні підстави обміну Медведчука

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Василь Малюк назвав   юридичні підстави обміну Віктора Медведчука. 

Про це він заявив у четвер, 22 вересня, в ході брифінгу щодо обміну полоненими.

“Пан Медведчук – це не просто колоритний одіозний кум Путіна, а це нами якісно задокументований державний зрадник”, – почав Малюк.

Він нагадав, що Медведчук підозрюється в державній зраді, сприянні терорганізації, пограбуванні національних запасів. Наразі ці справи слухаються в суді.

“Юридична конструкція обміну наступна: відповідні законодавчі зміни в серпні поточного року. Підставами є заява Медведчука та рішення відповідного координаційного центру, який очолює пан Буданов. В подальшому прокурор Генеральної прокуратури звертається з клопотанням до суду першої інстанції, де по суті слузається дана справа, і суд приймає відповідне рішення. Власне, що і відбулося позавчора і слугувало відповідною юридичною підставою для обміну, який ми вчора здійснили”, – сказав Малюк.

Читайте також:
У СБУ розповіли, що буде із судовими справами Медведчука після його обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна