В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, виготовлену на південнокорейському майданчику

 

20 квітня в Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику.

Поставка цього препарату очікується вже у четвер, 22 квітня, повідомив глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов.

Вакцину мають привезти в Україну у рамках ініціативи COVAX.

“Сьогодні підписав наказ про реєстрацію в Україні вакцини AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику”, – повідомив Степанов.

Він додав, що вакцини AstraZeneca і CoviShield є абсолютно ідентичними, а отже південнокорейська вакцина підійде для щеплення другою дозою тих, хто раніше вакцинувався препаратом AstraZeneca індійського виробництва.

Всього в Україну має прибути 367 тисяч доз. Частину партії залишать для щеплення другою дозою тих громадян, яких вже вакцинували CoviShield, решту – для першого щеплення.

Нагадаємо, сьогодні в МОЗ заявили, що вакцинація від коронавірусу другою дозою препарату Covishield виробництва AstraZeneca відбудеться через 12 тижнів після першої. Тобто вакцинувати другою дозою почнуть після 18 травня.

Читайте також:
Південноафриканський штам коронавірусу може бути більш стійким проти вакцини Pfizer, ніж інші, – дослідження

Як писала “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

Вакцинація відбувається в п’ять етапів. Перший передбачав імунізацію, насамперед, медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.
19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними. Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу індійської вакцини  пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac. Щеплення нею почалося 13 квітня.

6 квітня стало відомо про рамковий договір України на поставку 10 млн доз вакцини Pfizer.
Також американська вакцина буде поставлена нам у рамках ініціативи ВООЗ COVAX для бідних країн.
Оскільки цей препарат вимагає зберігання при температурі -70 градусів, USAID надасть Україні холодильники цього.

16 квітня в Україну доставили перші вакцини в рамках механізму COVAX – 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech Україна отримує безоплатно.

Читайте також:
Київ проситиме уряд про дозвіл на пряму закупку COVID-вакцин

ПЦУ: Вакцинація не є порушенням релігійних норм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна