USAID надасть Україні холодильники для вакцини Pfizer

 

Агентство США з міжнародного розвитку надасть Україні спеціальні холодильники для транспортування та зберігання вакцини Pfizer.

Про це у вівторок, 6 квітня, повідомила пресслужба посольства США в Україні.

“USAID допомагає підготуватися до отримання вакцини Pfizer та інших затверджених вакцин, надаючи пряму підтримку ланцюгів ультрахолодного зберігання і транспортування”, – йдеться у повідомленні.

USAID працює над укладенням контракту з надавачем логістичних послуг у відповідь на запит українського Уряду. Йдеться про доставку перших понад 117 тисяч доз вакцини.

Як відомо, вакцина Pfizer вимагає зберігання при температурі від -80 до -60 градусів за Цельсієм. Транспортування цієї вакцини здійснюється в спеціальних морозильних боксах.

Нагадаємо, 6 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір з американською фармацевтичною компанією Pfizer про постачання десяти мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що перші партії вакцини проти коронавірусу Pfizer надійдуть в Україну найближчими місяцями, а всі десять млн доз будуть поставлені протягом 2021 року.

Читайте також:
Київ проситиме уряд про дозвіл на пряму закупку COVID-вакцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна