ПЦУ: Вакцинація не є порушенням релігійних норм

 

Православна церква України не вважає процедуру вакцинації порушенням релігійних норм і правил.

Про це у вівторок, 6 квітня, заявив речник ПЦУ, архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій Зоря, передає “Укрінформ”.

“Вакцинація, як процедура, не є порушенням релігійних норм і правил. Але, ми ж розуміємо, що не може церква, вона не має просто таких інструментів, компетенції і, відповідно, повноважень давати оцінку якості процедури вакцинації, конкретної вакцини чи конкретного випадку. Це є компетенція органів охорони здоров’я, держави і т.д. Тому розрізняючи ці компетенції, ми можемо діяти спільно, ефективно і допомагати одне одному в розв’язанні проблем”, – зауважив Зоря.

Владика додав, що це стосується також і носіння захисних масок.

“Церква від початку сказала, що потрібно дотримуватися тих рекомендацій, які органи охорони здоров’я надають для збереження нашого здоров’я. Якщо вони рекомендують носити маски, то ми повинні їх носити. Але це не означає, що маска чи дезінфекція є панацеєю, і вони самі по собі можуть врятувати нас від пандемії, і виключно на них чи на вакцинацію треба покладати свою надію”, – додав речник ПЦУ.

Нагадаємо, 16 березня pелігійні лідери підтримали вакцинацію в Україні та отримали щеплення від COVID-19 в прямому ефірі.
Зокрема, щепилися уже верховний архиєпископ Києво-Галицький, глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (ПЦУ), представник Федерації єврейських громад у Києві Леонід Барац, а також  представник Іудейської громади руху Хабад Любавич в Україні Борис Стругацький.

Як писала “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.
Відтак вакцинація відбувається в п’ять етапів. Перший передбачав імунізацію, насамперед, медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.
Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу вакцини пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac.

Читайте також:
За добу в Україні виявили понад 13 тис. COVID-інфікованих. Майже стільки ж вакцинувалися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна