В Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac

 

Рейс TK 459 “Стамбул-Київ”, яким група компаній “Лекхім” доставляє першу партію вакцини китайської компанії Sinovac Biotech, прибув до аеропорту “Бориспіль”.

Як повідомляють українські ЗМІ в четвер, 25 березня, літак з першою партією китайської вакцини приземлився близько 19:00 за київським часом.

Перша партія налічує 200 тисяч доз вакцини. Препарат пройшов усі етапи клінічних досліджень. Даний препарат використовується в Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії та інших країнах.

Як передає “Суспільне”, гендиректорка компанії “Лекхім” (постачальника вакцини CoronaVac) Тетяна Печаєва після прибуття вакцини повідомила, що препарати не вдалося раніше доправити в Україну, тому що виробники “фізично не встигають” виробляти необхідну кількість доз.

“Але перший крок зроблений. Перша партія прибула. Ми будемо робити все, щоб це було швидше, але, на жаль, не все від нас залежить”, — сказала Печаєва.

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалася поставка 700 тис. доз вакцини. Всього компанія має поставити 1,9 млн доз вакцини китайського виробника Sinovaс.

Як відомо, “Лекхім” подала заявку в МОЗ на реєстрацію вакцини Sinovac у лютому. Через появу цієї фірми-посередника ціна однієї дози препарату зросла 504 грн. Для повної вакцинації потрібні ін’єкції з інтервалом у два тижні.

Читайте також:
Офіційно: в Україні зареєстрували китайську COVID-вакцину від Sinovac

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна