Харківська “Лекхім” уклала угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac

 

Група фармацевтичних компаній “Лекхім” уклала угоду з китайським виробником вакцин “Сіновак” (Sinovac Biotech) на постачання в Україну п’яти мільйонів доз проти COVID-19.

Про це в понеділок, 11 січня, інформує пресслужба “Лекхім”.

“Згідно з цією угодою група фармацевтичних компаній “Лекхім” є офіційним і ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac (Sinovac Biotech) в Україну”, – йдеться у повідомленні.

Уже в березні 2021 року Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусу виробництва Sinovac Biotech, ефективність якої доведена клінічними дослідженнями, а у 2022 році – налагодити виробництво вакцини на українському підприємстві ПрАТ “Лекхім-Харків”.

“Група фармацевтичних компаній “Лекхім” і компанія Sinovac Biotech, які є партнерами, досягли угоди в переговорах, що тривали протягом десять місяців, відносно співробітництва в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19, терміном на п’ять років. Крім продажу вакцини CoronaVac китайського виробництва, співробітництво передбачає організацію масштабного виробництва готових лікарських форм вакцин (в тому числі CoronaVac) з 2022 року в Україні (“Лекхім-Харків”), а з 2025 року планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин”, – інформує пресслужба компанії.

Китайська компанія “Сіновак” (Sinovac Biotech) була заснована у Пекіні в 2001 році. Компанія виготовляє від 300 до 500 млн доз на рік шість типів різних вакцин для людей та тварин.

Нагадаємо, наприкінці грудня МОЗ України уклало перший контракт на постачання китайської вакцини CoronaVac (Sinovac).

Також за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, харківська компанія “Біолік” подала заявку на дозвіл реалізувати в Україні російську вакцину від коронавірусу “Спутник V”, але не отримувала такого дозволу.

Читайте також:
COVID в Україні: за добу 4,2 тис. нових інфікованих, значно зменшилося число госпіталізацій

СБУ розслідує ввезення та продаж в Україні отруйних ліків під виглядом вакцини Pfizer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна