Офіційно: в Україні зареєстрували китайську COVID-вакцину від Sinovac

 

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину китайського виробництва Sinovak.

Про це на брифінгу в середу, 10 березня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко.

“МОЗ прийняло рішення про державну реєстрацію екстреного медичного застосування вакцини для профілактики COVID-19 виробництва команії Sinovak, яка називається Короновак. Дане рішення було прийнято Міністерством охорони здоров’я на основі вивчення матеріалів, а саме реєстраційних посвідчень, матеріалів, які були надані виробником, щодо автентичності їх. А також проведення аналізу “користь/ризик” та клінічних досліджень щодо безпечності застосування вакцини”, – повідомив Іващенко, якого цитує “Укрінформ”.

Він нагадав, що це вже третя вакцина, яка отримала дозвіл для екстреного медичного застосування під зобов’язання в Україні. Раніше МОЗ зареєстрував вакцини для профілактики COVID-19 Pfizer та AstraZeneka.

Як відомо, “Лекхім” подала заявку в МОЗ на реєстрацію вакцини Sinovac у лютому. Через появу цієї фірми-посередника ціна однієї дози препарату зросла 504 грн.

Для повної вакцинації потрібні ін’єкції з інтервалом у два тижні.

Вакцину від Sinovac також використовують Туреччина, Азербайджан, Індонезія, Китай, Чилі, Бразилія.

Наразі в Україні зареєстрували дві вакцини проти COVID-19 – AstraZeneca та Pfizer. Кампанія щеплень триває лише препаратом AstraZeneca/Covishield (з 24 лютого) і просувається дуже повільно – 19 тис. вакцинованих за два тижні.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні, 9 березня, міжнародне інформагентство Reuters із посиланням на МОЗ писало, що Міністерство охорони здоров’я затвердило до використання китайську вакцину проти коронавірусу CoronaVac від компанії Sinovac Biotech.

Читайте також:
МОЗ планує вакцинувати всіх охочих до кінця року. Препарату достатньо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна