У трьох областях затримали “чорних зброярів”, які торгували трофейними гранатометами

Служба безпеки України заявила, що спільно з Національною поліцією запобігла продажу трофейної зброї представникам кримінальних кіл у Полтавській, Одеській та Житомирській областях.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ у п’ятницю, 26 квітня.

У результаті комплексних заходів слідчі затримали торгівців трофейним озброєнням, яке нелегально вивозили з місць колишніх боїв поблизу лінії фронту.

Серед вилученого у фігурантів — російські протитанкові гранатомети, автомати Калашникова та вибухівка.

На Полтавщині нейтралізували злочинне угруповання, яке намагалось продати арсенал бойових гранат і автоматичну зброю. Щоб знайти покупців, фігуранти використовували особисті зв’язки серед криміналітету. Співробітники СБУ затримали організатора і двох учасників групи.

Тим часом в Одеській області підозру отримав місцевий житель, який хотів продати понад пів кілограма пластиду та пристрої для мінно-вибухових речовин. Також він намагався продати дві бойові гранати і майже 5 метрів шнура для детонування вибухівки.

А на Житомирщині викрили ще трьох торгівців зброєю: вони пропонували своїм клієнтам цілий арсенал трофейних засобів ураження. Під час обшуків у фігурантів вилучили автомат Калашникова та реактивний піхотний вогнемет «Джміль» російського виробництва. Також виявили понад 20 бойових гранат та велику кількість набоїв до стрілецького озброєння.

Вилучену зброю слідчі планують передати на потреби ЗСУ. За всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
СБУ викрила 4 чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна