МОЗ планує вакцинувати всіх охочих до кінця року. Препарату достатньо

 

МОЗ планує завершити основні етапи вакцинації вже цього року і надати доступ до вакцин всім громадянам, які виявлять бажання вакцинуватися.

Про це заявив у п’ятницю, 5 березня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради.

“За нашими планами, основні етапи вакцинації ми завершимо вже цього календарного року. Тобто всім без винятку громадянам, які будуть бажати вакцинуватися, буде надано доступ до вакцини”, – цитує міністра “Українська правда”.

Степанов уточнив, що загалом МОЗ передбачає розгортання 572 мобільних бригад та 4 250 стаціонарних пунктів щеплень.

“Одразу заспокою скептиків – вакцини вдосталь. На сьогодні у нас є підтверджені поставки вакцини AstraZeneca, американського Nonavax, китайського Sinovac, а також підтвердження за програмою Covax, яке ми очікуємо найближчим часом. Це також AstraZeneca, Pfizer і решта вакцин, які ввійшли до цієї програми. Під час робочої поїздки до Індії вдалося домовитися ще з одним виробником вакцин – Bharat Biotech. Їх вакцина проходить останній етап клінічних досліджень. Найближчими днями повинні бути результати. Якщо результати будуть підтверджені на високому рівні, вона також буде застосована для боротьби з коронавірусом”, підкреслив міністр.

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.
Крім того, в березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини від Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX.

До “груп ризику”, які потребують першочергової вакцинації, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

У районі проведення операції Об’єднаних сил вакцинація від COVID-19 стартувала 25 лютого. Приблизно по 7 тисяч доз “ковішилду” надійшли у військові госпіталі Луганщини та Донеччини.

Вакцинація проводиться у два етапи. Другу дозу вакцини пацієнти мають отримати через 4-12 тижнів після першої.

Читайте також:
На вакцинацію від коронавірусу записалися вже понад 127 тис. громадян України, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна