Україна повернула тіла ще 140 загиблих воїнів

Відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами якого на підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла 140 полеглих воїнів.

Про це 26 квітня повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося репатріювати 112 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, 5 тіл військових з Сумського напрямку, 2 полеглих воїни на Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку.

Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Далі тіла передадуть рідним для поховання.

Полеглих оборонців повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України. Окрема подяку Коордштаб висловив Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Читайте також:
Україна повернула тіла ще 121 загиблого військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.