У Житомирі лікаря ВЛК затримали на хабарі

У Житомирі лікаря ВЛК затримали на хабарі – медик за винагороду у $500 гарантував призовникові вплинути на членів комісії щодо визначення йому «обмеженої придатності» до військової служби.

Про це повідомила в понеділок, 6 травня, Національна поліція України.

Медик, 54-річний житомирянин, натякнув пацієнту про можливість вплинути на службових осіб за сприяння у «правильному» лікарському висновку.

Статус «обмежено придатний» до військової служби коштував $500. І це попри те, що за висновком ВЛК при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки чоловіка визнано придатним.

Після проходження комісії чоловікові на руки було видано рішення про його статус «обмежено придатного до військової служби».

Того ж дня він з’явився поблизу місця проживання лікаря для передачі «подяки». У цей момент медика й затримали поліціянти.

Слідчі вилучили у нього $500, отриманих від пацієнта, а також ще $250, понад дві тисячі гривень, медичну документацію. Іншу частину документації поліціянти вилучили за місцем проживання лікаря.

Слідчі поліції повідомили лікареві про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Згідно з чинним законодавством такі правопорушення караються штрафом від 2 000 до 5 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Читайте також:
Голову ВЛК Житомирщини затримали на хабарі – організувала “бізнес” на ухилянтах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна