МЗС оголосило про невизнання президентства Путіна

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля Владіміра Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії.

Про це йдеться в поширеній МЗС України заяві у понеділок, 6 травня.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що в ході так званих “виборів” в РФ були порушені положення численних міжнародних документів, які є основою сучасної системи міжнародних відносин.

Одним з таких кричущих порушень стала організація виборчого процесу на окупованих територіях України – зі свідомим залученням погрозами і шантажем до участі у ньому мільйонів громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях або під примусом були переміщені у захоплені регіони.

“Такі дії РФ, незважаючи на попередження з боку авторитетних міжнародних інституцій, вкотре доводять, що її керівництво не визнає своєї відповідальності та не збирається припиняти незаконну, неспровоковану та невиправдану повномасштабну збройну агресію проти України”, – йдеться в заяві.

Виходячи з цих фактів, а також враховуючи чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна, “Україна не бачить правових підстав для його визнання демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації”, підкреслили у МЗС.

“Закликаємо іноземні держави, міжнародні організації та громадськість слідувати цьому прикладу, не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора Володимира Путіна”, – наголошується в заяві.

Читайте також:
Росія планує провести вибори президента на окупованій території України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна