ГУР в Криму знищили російський катер “Манґуст”: деталі від розвідки

6 травня 2024 року підрозділ ГУР МО України “Group 13” за допомогою ударного морського дрона Magura V5 знищив  російський швидкісний патрульний катер проекту 12150 «Манґуст».

Про це пообіді в понеділок, 6 травня, повідомили в ГУР.

Зазначається, що катери такого класу використовуються ворожим флотом та спецслужбами як багатоцільові швидкісні судна для патрулювання акваторії, боротьби з диверсантами, а також пошуково-рятувальних операцій.

“Виготовляються «манґусти» з 2000 року. Катер сягає до 20 м завдовжки та до 5 метрів завширшки. Максимальна швидкість ― до 50 вузлів. У модифікованих версіях швидкісних катерів встановлено бойові дистанційно-керовані модулі з основною штатною зброєю ― кулеметною установкою калібром 14,5 мм”, – повідомили в розвідувальному відомстві.

Також на борту «Манґуста» росіяни мають два автоматичні гранатомети АГС-17, ручний протидиверсійний гранатомет ДП-64 та два ПЗРК типу «Ігла» або «Верба».

Орієнтовна вартість знищеного «Манґуста» становить близько 3 мільйонів доларів.

Як писала “Новинарня“, 6 травня стало відомо, що Головне управління розвідки Міноборони України уразило швидкісний катер російських військ у тимчасово окупованому Криму. 
Це сталося у пункті базування в районі бухти Вузька (район Чорноморське) в ніч на 6 травня. Для атаки був застосований морський дрон “Magura V5”.

Читайте також:
РосЗМІ: уночі ракети атакували 3 військові частини ППО та аеродром у Криму, поранені військовослужбовці РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна