Сьогодні – віртуальна зустріч у форматі “Рамштайн”, уже двадцять перша

26 квітня у віртуальному форматі пройде відбудеться 21-ша зустріч високопоставлених представників оборонних відомств Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Вона відбудеться другу річницю від першого “Рамштайну”, де союзники під лідерством США почали координувати зусилля для військової підтримки України.

Засідання Контактної групи проходитиме через кілька днів після схвалення великого пакета підтримки від США на понад 60 млрд доларів, на який Україна чекала протягом останніх 6 місяців.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі планують обговорити шляхи подолання проблем, які накопичилися за час затримки допомоги.

“Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали й щодо наповнення пакетів потрібною зброєю, і щодо логістики”, – сказав він у вечірньому зверненні 25 квітня.

“Рамштайн-21” проведуть міністр оборони США Ллойд Остін разом із головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном. На переговорах будуть присутні вищі військовопосадовці з країн, які є союзницями України у відсічі повномасштабної агресії РФ.

Напередодні 21-ї зустрічі Контактної групи в Міноборони України повідомили, що цьогоріч формат надання допомоги модифікується у так званий “Рамштайн 2.0”. Це означає, що відтепер союзники України надаватимуть свою підтримку переважно не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі і відповідно до сформованої потреби.

Нагадаємо, у вівторок, 19 березня, у Німеччині відбулося 20-те засідання у форматі “Рамштайн”, його очолив особисто керівник Пентагону Ллойд Остін. Це була перша міжнародна поїздка Остіна після його нещодавньої госпіталізації.

Разом з Остіном на “Рамштайні-20” був присутній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Квінтон Браун-молодший. Загалом на засідання запрошено міністрів оборони та вищих військових посадовців із близько 50 країн світу. Головною темою засідання були боєприпаси для України.

Читайте також:
Офіційно почали роботу коаліції ППО та дронів, – Умєров про результати “Рамштайну-19”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна