Офіційно почали роботу коаліції ППО та дронів, – Умєров про результати “Рамштайну-19”

14 лютого офіційно почали роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, а також Коаліція дронів.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров за результатами 19-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Посилюємо нашу протиповітряну оборону – як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство”, – написав він.

За словами міністра, артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво.

“Працюємо над цим, уже є результати”, – наголосив міністр.

Щодо винищувачів F-16, то в цьому питанні все йде за графіком у рамках усіх домовленостей із партнерами.

Також, за словами Умєрова, буде більше дронів. Для цього влада посилює взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. До Коаліції дронів, яка також щойно офіційно почала роботу, приєдналися 8 країн — Швеція, Велика Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди й Латвія.

До зусиль із розмінування України офіційно приєдналися 20 країн. Умєров подякував Литві за лідерство.

Окрему подяку міністр оборони висловив Сполученим Штатам та міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні.

“Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій — як на землі, так і в морі і на небі”, – резюмував Умєров.

Нагадаємо, 14 лютого стартувало 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, вперше воно відбулося за участю нового головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського.

Представники України (Сирський, Умєров та очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов) брали участь у засіданні онлайн.

Також у форматі відеоконференції був присутній і Ллойд Остін, якого нещодавно виписали з лікарні.

Читайте також:
Підсумки Рамштайну-18: пролунали зобов’язання надати Україні зброю далекого радіусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна