Підсумки Рамштайну-18: пролунали зобов’язання надати Україні зброю далекого радіусу

Військова підтримка України з боку десятків країн-партнерів триватиме, вже озвучено зобов’язання надати зброю далекого ураження – на таких висновках акцентував начальник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк на вечірньому брифінгу після 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”.

Зустріч відбулася у вівторок, 23 січня, в онлайн-форматі.

“Ми почули достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов’язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме і далі”, – сказав Ілларіон Павлюк за підсумками зустрічі.

За словами керівника управління, Україна отримає від партнерів озброєння, яке надзвичайно потрібне для того, аби ефективно вражати ворога як на лінії зіткнення, так і у тилу, знищувати його логістичні вузли.

“Серед іншого, пролунали зобов’язання щодо надання Україні зброї далекого ураження”, – переказує Павлюка пресслужба МОУ.

“Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання працювати над тим, аби надавати Україні більше зброї для подібних ударів”, – зазначив Ілларіон Павлюк.

Онлайн-засідання у форматі “Рамштайн” 23 січня 2024, Міністерство оборони України. Фото: МОУ

У свою чергу начальник департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони Геннадій Коваленко наголосив, що нинішня зустріч – це можливість для України донести союзникам низку важливих повідомлень, зокрема – поінформувати наших партнерів про ситуацію на фронті. Він зазначив, що у зустрічі взяли участь представники більше 50 країн.

Також, за словами Коваленка, керівники Головного управління розвідки МОУ поділились з партнерами інформацією про цілі, плани агресора і про нашу протидію.

“Тобто ми не тільки вислуховували наших союзників, ми доводили і наші меседжі – яким чином ми будемо відбивати атаки і здобувати перемогу”, – сказав полковник Коваленко.

За словами начальника департаменту міжнародного оборонного співробітництва, на зустрічі також ішлося про посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки. Зокрема, в рамках авіаційної коаліції, крім зобов’язань щодо надання літаків F-16, також обговорювали надання союзниками додаткових гелікоптерів.

Повний запис брифінгу – тут.

Читайте також:
Умєров на “Рамштайні” показав відео знищення російського танка Т-90 старою “Бредлі”: що воно ілюструє


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна