Умєров на “Рамштайні” показав відео знищення російського танка Т-90 старою “Бредлі”: що воно ілюструє

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі у форматі “Рамштайн” показав відео з поля бою під Авдіївкою, на якому американська БМП “Бредлі” перемагає сучасний російський танк Т-90 – щоб проілюструвати “асиметричний підхід” і стратегічну перевагу України у війні з Росією. Екіпаж “Бредлі” 47 омбр ЗСУ перед цим пройшов навчання в Німеччині.

Про це йшлося в заключному слові Рустема Умєрова на зустрічі Контактної групи з оборони України ввечері у вівторок, 23 січня, про що інформує пресслужба Міноборони.

“Ми не можемо повернути назад досягнутий прогрес. Наша єдність і рішучість переможуть тиранію та агресію. Як свідчить сьогоднішня дискусія, ви добре розумієте наші потреби. І тому зустрічі в такому форматі дуже цінні.

Дійсно, нам потрібно вирішити проблему нестачі артилерії. Нам потрібні запасні частини та технічне обслуговування, щоб обладнання працювало. Наші війська потребують постійної підготовки. І абсолютно важливо, щоб ми зберегли нашу мережу ППО. Це рятівний, життєво важливий пріоритет.

Дякуємо за цінні пакети допомоги. З вашою підтримкою бойовий дух України не зломити”, – сказав глава МОУ.

При цьому Умєров продемонстрував, “як виглядають асиметричний підхід і стратегічна перевага над ворогом на полі бою” – відео, на якому український екіпаж американської БМП “Бредлі” у ближньому бою нищить російський танк Т-90М “Прорив”. У ході зіткнення російський танк дезорієнтували, вивели з ладу, а потім добили FPV-дроном.

“У цьому бою український екіпаж зіткнувся з двома несподіваними викликами. І вони знайшли спосіб вирішити обидва. Перша проблема полягала в тому, що екіпаж “Бредлі” раптово опинився на близькій відстані до російського танка – не більше 150 метрів, і це не дало можливості використати протитанкову зброю. Однак підрозділ негайно застосував 25-міліметрову гармату з бронебійними боєприпасами. Друга проблема – коли у хлопців закінчилися бронебійні снаряди. Їхнє рішення полягало в тому, щоб осліпити ворога стандартними боєприпасами, знищивши оптику танка”, – сказав Умєров.

Фото: 47 омбр ЗСУ

“Навідник “Бредлі” лише вдруге використовував свою бойову машину. Ключовий факт, який вам потрібно знати про історію: команда щойно прибула з навчання в Німеччині. І це навчання зробило обох достатньо компетентними, щоб не тільки точно знати, куди потрібно цілитися, але й, попри стрес, приймати всі правильні рішення в бою. Незважаючи на простий людський страх. Крім того, бойова машина мала достатньо технологічних можливостей, щоб зупинити знаменитий російський танк “Прорив” в близькому бою”, – зазначив міністр.

За словами Умєрова, цей приклад демонструє, що стратегічна перевага України полягає в поєднанні людей, технологій і навчання, бо це дозволяє “приймати правильні рішення в потрібний час”.

Міністр наголосив, що якби українські бійці не змогли прийняти одне з двох рішень, результат міг би бути зовсім іншим, але екіпаж зробив правильний вибір.

“Ось як це працює: поєднання ефективного навчання, ефективного обладнання та ефективних операторів зрештою дає вам вирішальну перевагу. І це – рецепт нашого асиметричного підходу. Це те, що дасть нам стратегічну перевагу. Це та сила, яка нам потрібна, щоб подолати ворога, який має більше ресурсів”, – сказав міністр.

“Україна націлена на якнайшвидший розвиток оборонної промисловості. Ми можемо зробити це тільки разом, в цьому альянсі”, – додав він.

Нагадаємо, 13 січня 47-ма окрема механізована бригада ЗСУ поширила відео, як БМП “Бредлі” нищить “суперсучасний” російський танк Т-90М “Прорив” у районі Степового, що на Авдіївському напрямку.

Читайте також:
Вчитель Серьога і шофер Саньок: 47 омбр показала екіпаж Bradley, який епічно знищив російський танк Т-90 “Прорив”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна