“Цей шлях не був простим, але попереду нас чекають важкі бої”: “Азов” святкує 10-річчя з дня створення

5 травня 2024 року 10-річчя з дня створення бригада Національної гвардії України “Азов”.

Десять років тому в місті Бердянськ “Азов” був створений як батальйон патрульної служби міліції особливого призначення (БПСМОП) МВС на підставі рішення Міністерства внутрішніх справ України.

У десяту річницю створення на сторінці “Азову” у Facebook з’явилося відеозвернення, в якому командир  бригади Денис “Редіс” Прокопенко розповів про її створення та шлях, а також окреслив найближче майбутнє:

“Азову” — 10 років.

Це шлях від кількох десятків добровольців, що мали лише мотивацію і віру в справедливість, до бригади спеціального призначення — одного з найбільш ефективних підрозділів Сил оборони.
Маріуполь, Мар’їнка, Іловайськ, Широкине, Бердянське, Водяне, Сопине, Гнутове, Лебединське, Пікузи, Павлопіль, Світлодарська дуга. І знову Маріуполь. Велика Новосілка, Оріхівський напрямок, Кремінські ліси.

Цей шлях не був простим, нам є кого шанувати, є про кого згадати, але немає часу складати руки. Бо наш обов’язок — продовжувати справу тих, хто не дожив до цього дня. Наша найбільша мотивація — помста і боротьба за побратимів, які досі знаходяться в полоні.

Сьогодні “Азову” — 10 років.

Попереду нас чекають важкі бої. “Азов” готовий прийняти їх із честю. Слава Україні.”

Читайте також:
Сайт ОП двічі відхилив петицію про розблокування іноземної зброї бригаді НГУ “Азов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна