У Повітряних силах розповіли подробиці збиття російського літака Су-24 піхотинцями 110-ї бригади

Збиттю російського літака Су-25 на Донеччині 4 травня сприяли майстерність українських військових, а також “особистий фактор російського пілота”.

Про це в неділю, 5 травня, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Су-25 — штурмовик, якого ще називають “Грач”, який безпосередньо виконує свої завдання на лінії зіткнення, обстрілює позиції ЗСУ різними типами ракет.

За словами речника Повітряних сил, бійці 110-ї окремої механізованої бригади чудово відпрацювали по ньому за допомогою систем протиповітряної оборони.

“Літак збив підрозділ Сухопутних військ. Як ви знаєте, у Сухопутних військах також є системи протиповітряної оборони. Зокрема, ми бачимо чудову роботу й ППО малого та середнього радіуса дії, які можуть ефективно справлятися з різного типу повітряними цілями, зокрема й з літаками. Вони є вкрай важливими”, — зазначив Євлаш.

Він також підкреслив, що це збиття стало черговим свідченням, що українським воїнам на передовій передусім необхідні переносні системи ПЗРК, які можуть боротися з низьколетючими цілями та безпілотниками, яких дуже багато.

Окрім цього, потрібні серйозніші, модернізованіші комплекси, які можуть діставати далі — це не лише західне озброєння, а й “Буки” українського виробництва, які досить ефективно можуть протистояти і російським гелікоптерам, і російським штурмовикам — зокрема, і Су-25.

Також, за словами Євлаша, збиттю російського Су-25 сприяв і “особистий фактор російського пілота”.

“Найімовірніше, дуже сильно впливає особистий фактор пілота. Тобто якщо він відчув себе безстрашним — уже кілька вильотів зробив і поки його не дістали. Але це не означає, що його не дістануть завтра чи післязавтра. Найімовірніше, що він вирішив, що може виконати певний проліт, де був. Але натомість був вміло впольований нашими воїнами і знищений”, — додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Контекст

Про збиття російського літака Су-25 на Донеччині 4 травня  повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Я хочу зараз подякувати кожному воїну в наших мобільних вогневих групах, у Повітряних силах, у розрахунках ППО інших видів та родів військ – усім, хто захищає і захищатиме українське небо від російського терору. Важливо цими днями бути максимально уважними. Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні чергового російського Су-25 – на Донеччині. Молодці, хлопці!”, – сказав він у вечірньому відеозверненні.

Читайте також:
У Ставропольському краї РФ знищено літак – той самий Ту-22М3, що обстрілює Україну ракетами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна