В Україні перше щеплення від COVID-19 отримав лікар з Черкас Євген Горенко

 

В Україні стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас Євген Горенко. Йому вкололи вакцину Oxford/AstraZeneca.

Про це в четвер, 24 лютого, повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко у ФБ.

“Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаніматолог із міста Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні”, – повідомив Скічко.

Зі слів Скічка, як і в цілому по Україні, у Черкаській області працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку.

“Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С”, – додав голова ОДА.

Він підкреслив, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною.

“Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення”, – відзначив посадовець.

Також він розповів історію щодо того, чи потрібно вакцинуватися.

“Мене вразила розповідь реаманітолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: “так”. Коли я запитав: “чому?”, він сказав: “я щодня рятую людей у реанімації і бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус”, – розповів Скічко.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала сьогодні, через день після того, як 23 лютого прибула партія першої вакцини від COVID-19 – Covishield.

Читайте також:
“Жодних заперечень”: ПЦУ виступила із заявою щодо старту вакцинації в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна