В Україні стартує щеплення китайською вакциною CoronaVac

 

У вівторок, 13 квітня, в Україні розпочинається щеплення проти COVID-19 вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ”.

“Міністерство охорони здоров’я закінчило всі процеси перевірки, лабораторний контроль вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, і відсьогодні розпочинається процес щеплення цією вакциною”, – сказав урядовець.

Він нагадав, що перша партія вакцини налічує 215 тис. доз, поставку решти законтрактованих доз МОЗ очікує найближчим часом.

“Ми розраховуємо на цю поставку протягом квітня-травня цього року”, – додав Степанов.

Він також наголосив на безпечності вакцини CoronaVac.

Нагадаємо, 12 квітня стало відомо, що китайська вакцина проти коронавірусу CoronaVac пройшла лабораторний контроль в Україні.

У грудні 2020 року МОЗ України домовився лише з китайською компанією Sinovac про 1,8 млн доз вакцини CoronaVac (за ціною 504 грн за дозу). Фірмою-“прокладкою” виступив харківський “Лекхім”, який заявив, що уклав угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac.

“Лекхім” подала заявку в МОЗ на реєстрацію вакцини Sinovac у лютому 2021 року. У березні Міністерство охорони здоров’я її зареєструвало. Для повної вакцинації потрібні ін’єкції з інтервалом у два тижні.

Вакцину від Sinovac також використовують Туреччина, Азербайджан, Індонезія, Китай, Чилі, Бразилія.

Нещодавно директор Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу вперше відкрито визнав, що китайські вакцини від коронавірусу виявилися не настільки ефективними, як західні, тому в Китаї зараз розглядають варіант з використанням різних вакцин, різними дозуванням та проміжком часу між ін’єкціями.

В Україні, окрім того, зареєстрували дві вакцини проти COVID-19 – AstraZeneca та Pfizer. Досі кампанія щеплень триває лише препаратом AstraZeneca/Covishield (з 24 лютого).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: понад 11,6 тис. інфікованих за добу, кількість активних хворих зменшилася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна