В Україні лабораторний контроль пройшла китайська вакцина CoronaVac

 

Китайська вакцина проти коронавірусу CoronaVac пройшла лабораторний контроль в Україні.

Про це в понеділок, 12 квітня, інформує “Громадське” з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Однак щеплення препаратом поки що не почалося, адже триває підготовка до відправки вакцини в регіони.

Нагадаємо, в грудні 2020 року МОЗ України домовився лише з китайською компанією Sinovac про 1,8 млн доз вакцини CoronaVac (за ціною 504 грн за дозу). Фірмою-“прокладкою” виступив харківський “Лекхім”, який заявив, що уклав угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac.

“Лекхім” подала заявку в МОЗ на реєстрацію вакцини Sinovac у лютому 2021 року. У березні Міністерство охорони здоров’я її зареєструвало. Для повної вакцинації потрібні ін’єкції з інтервалом у два тижні.

Вакцину від Sinovac також використовують Туреччина, Азербайджан, Індонезія, Китай, Чилі, Бразилія.

Нещодавно директор Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу вперше відкрито визнав, що китайські вакцини від коронавірусу виявилися не настільки ефективними, як західні, тому в Китаї зараз розглядають варіант з використанням різних вакцин, різними дозуванням та проміжком часу між ін’єкціями.

В Україні, окрім того, зареєстрували дві вакцини проти COVID-19 – AstraZeneca та Pfizer. Досі кампанія щеплень триває лише препаратом AstraZeneca/Covishield (з 24 лютого).

Читайте також:
В Україні за добу неділі виявили 7,8 тис. “ковід”-хворих. Шпиталізували 2,7 тис

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна