“Идеальный вариант – спровоцировать”. С14 оприлюднила запис скандального тренінгу з Інституту серця, як захищати Крисіна

 

Націоналістична організація “С14” оприлюднила нередаговані записи, зроблені в Інституті серця, де 14 грудня відбувалося навчання лікарів державного закладу із протидії журналістам і активістам. Ішлося про запобігання випадкам, як минулої зими, коли громадські активісти викрили переховування в лікарняній палаті кримінального злочинця Юрія Крисіна, організатора “тітушок” Антимайдану.
Тоді в Інституті Бориса Тодурова за розпорядженням самого головлікаря була затримана дівчина, яка зробила відео- й аудіозаписи тренінгу.

“Головна справа для розгляду – історія виявлення убивці Крисіна в лікарні. Учили, як не допустити публічності переховування таких осіб”, – написав у соцмережі лідер “С14” Євген Карась, надавши посилання на записи.

“Ми не будемо вимагати вибачень за наклеп, що наші активісти «увірвалися», «заважали роботі медзакладу». Працівники закладу нас і запросили, аби ми висвітлили і не допустили повторень «крисіних» в дитячих відділеннях”, – пояснив Карась.

Він наголосив, що активісти “С14”:
– лише знімали, як і інші лікарні тренінг у конференц-залі державної лікарні;
– викликали поліцію, коли невідомі працівники лікарні оточили вп’ятьох нашу дівчину, не випускали і вимагали видалити відео;
– крім нас, поліцію ніхто не викликав.

“Сподіваємося це повчальна історія. Будуть покарані винні в корупційному розміщенні убивці Крисіна в дитяче відділення. Припиняться ганебні примусові навчання лікарів, як протидіяти журналістам і активістам. Більше ніколи не ховатимуть злочинців від суду в лікарнях”, – заявив Карась.

На аудіо- й відеозаписах, зроблених під час тренінгу в Інституті серця, можна почути такі повчання лекторів, а також самого директора Бориса Тодурова для персоналу:

“Есть агрессоры – пришли какие-то люди, облили зеленкой доктора… не доктора, а пациента… создали стресс для докторов, то есть люди агрессоры которые должны быть наказаны…”

“Поведение. Когда к вам проникает какой-то дивесант-агрессор, он пытается в первую очередь вас спровоцировать. Чтобы вы действовали не так, как вы обычно действуете. У него был повод проявить большую агрессию, это снять и дальше использовать проти вас. Поэтому то поведение, которое вас защитит – это поведение самоорганизации. Когда вы друг для друга опора, вы не прячетесь, не запираетесь в своих кабинетах или отделениях. А наоборот, собираетесь и делаете какую-то активную позицию выражаете. Вы окружаете их. Потому что если заведующего как с Крысиным, оставить один на один – он слаб. Он один против пятерых”.

Директор Інституту серця Борис Тодуров. Архівне фото

Борис Тодуров:

“Если вам удасться спровоцировать такого агрессора на удар – это будет самое лучшее, что вы сможете сделать в этой ситуации”.

“Идеальный вариант – спровоцировать, снять какую-то агрессию, связанную с физическим насилием, я бы так делал”.

“Если можно спровоцировать и конкретно это снять – это другой вопрос. Но лучше самому, конечно, при этом не наносить физических… агрессии никакой физической не должно быть. Я так думаю”.

“Если его привезут в нашу реанимацию – он уже не сможет сделать показаний, я надеюсь”.

“В идеале бить не надо. Надо, чтоб санитарка просто взяла видро с водой и вылила на голову. Санитарка не выдержала. И побоев нет. И человек сразу остыл”, – заявляв Тодуров на тренінгу.

Як інформувала “Новинарня“, кримінальний злочинець Юрій Крисін був тимчасово звільнений судом від арешту і в лютому 2018 року перебував у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Туди прийшли представники правих організацій, зокрема “С14” і “Нацкорпус”, громадський активіст Роман Сініцин, ветеран АТО отець Аристарх (Олексій Цимбалюк), журналісти та інші небайдужі.
Активісти облили Крисіна зеленкою та принесли йому отруту від щурів, перев’язану чорною стрічкою, повітряну кульку й апельсини.

Фото: ФБ Роман Сініцин

Після цього МОЗ просив пояснення у директора Інституту Тодурова щодо “лікування” Крисіна в дитячій лікарні.

Уродженця Горлівки (Донецька область) Юрія Крисіна називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над майданівцями тощо.

У справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності Шевченківський райсуд Києва 22 грудня 2017 року засудив його до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник тоді заявив, що призначив умовне покарання, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України попросила ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” також для інших правопорушень (зокрема під прикриттям МВС), у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Дарницький райсуд столиці 29 березня арештував Крисіна на два місяці без права внесення застави.

Апеляційний суд Києва 13 червня частково задовольнив скаргу щодо вироку суду першої інстанції у справі вбивства журналіста Веремія. Крисіна було засуджено до 5 років реального ув’язнення.
Він поїхав “на зону” 8 жовтня.

Також Юрій Крисін фігурує в іншій кримінальній справі. Зокрема, Дарницький райсуд розглядає обвинувачення щодо Крисіна в тому, що він був пособником у викраденні та катуванні майданівців у січні 2014 року, які його підлеглі вчиняли разом з організацією “Оплот” нині покійного Євгенія Жиліна.

У цьому процесі соратник-“тітушка” Крисіна Сергій Чемес пішов на угоду зі слідством і вже отримав вирок.
Водночас у липні стало відомо, що щодо Крисіна в цій справі суд почне розгляд спочатку через відвід судді.

Крім того, Крисін проходить у справі про напад на автозаправку.

Читайте також:
Суд арештував ватажка “тітушок” Крисіна

Суддя Курова вирішила повернути “тітушковода” Крисіна із Торецької колонії
в київське СІЗО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна