МОЗ просить пояснення у Тодурова щодо “лікування” Крисіна в дитячій лікарні

 

З метою з’ясування обставин ситуації, МОЗ України звернулося до директора ДУ “Інститут серця МОЗ України” Бориса Тодурова з проханням надати пояснення чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту Серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово засуджений і обвинувачений в багатьох насильницьких злочинах, включно з убивством.

Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях. Адже за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засідань в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим.


МОЗ України переконане, що кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її у повному обсязі, незалежно від будь-яких факторів. Однак вважаємо неприпустимим використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя.

Читайте також:
“Тітушка” Крисін ховається від суду в дитячій лікарні. Його облили зеленкою. ВІДЕО

Як відомо, 1 березня об 11:00 Апеляційний суд Києва має розглядати апеляційні скарги прокуратури та потерпілих на вирок Юрію Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія під час Революції Гідності.
22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно. Його називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Однак справу перекваліфікували на хуліганство.
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок, яким призначити Юрію Крисіну покарання за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для цього, і для багатьох інших правопорушень (вочевидь під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна