“Тітушка” Крисін ховається від суду в дитячій лікарні. Його облили зеленкою. ВІДЕО

Фото: ФБ Роман Сініцин

Співучасник убивства журналіста В’ячеслава Веремія в лютому 2014 року, керівник “тітушок” Юрій Крисін, звільнений судом від арешту, перебуває в дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця.

Про це в понеділок, 26 лютого, повідомив журналіст “Громадського ТБ” Богдан Кутєпов у стрімі з лікарні, куди прийшли представники правих організацій, зокрема “С14” і “Нацкорпус”, громадський активіст Роман Сініцин, ветеран АТО отець Аристарх, журналісти та ін.

Активісти облили Крисіна зеленкою та принесли йому отруту від щурів, перев’язану чорною стрічкою, повітряну кульку й апельсини.

“Це щоб полікувати душевні травми, ми розуміємо, після вбивства сердечко поболює”, – сказав лідер “С14” Євген Карась Крисіну, коли його облили зеленкою.

“Тепер справжній Шрек”, – додав він.

Кутєпов уточнив, що про перебування там Крисіна стало відомо від ветерана АТО, який прийшов на обстеження і зіткнувся з “тітушкою” в лікарні.

Крисіна виявили в палаті 5032 дитячого відділення Інституту серця.
Журналіст наголосив, що це відділення вроджених вад серця для дітей, куди і дітям складно потрапити.

Юрій Крисін на це відповів, що у відділенні можуть лікуватися також дорослі, він “не башляв” і тут “на обстеженні, а не лікується”.

“Я не стріляв у людину”, – заявив також Крисін, вимагаючи вимкнути камеру.

Згодом Крисіна випустили в туалет умитися.

Активісти вважають, що Крисін ліг у лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді 1 березня.
При цьому, через “обслідування”, минулої п’ятниці він не прийшов на суд у справі про напад на автозаправку.

Близько 14:15 у відділення прийшла поліція.

Активісти мали намір поговорити також із завідувачкою відділення Іриною Аксьоновою та, можливо, прийти сюди також у вівторок.

“Про пацієнтів нічого не розкажу… На обстеження будь хто може безкоштовно прийти в клініку”, – сказала Аксьонова в телефонній розмові.

Адвокат потерпілих майданіців Євгенія Закревська вказує на те, що перебування Крисіна в дитячій лікарні на обстеженні не є поважною причиною для його неявок на суди.

Як відомо, 1 березня об 11:00 Апеляційний суд Києва має розглядати апеляційні скарги прокуратури та потерпілих на вирок Юрію Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія під час Революції Гідності.
22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно. Його називають організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Однак справу перекваліфікували на хуліганство.
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.
Відтак Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок, яким призначити Юрію Крисіну покарання за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України у вигляді 6 років позбавлення волі.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” і для цього, і для багатьох інших правопорушень (вочевидь під прикриттям МВС) у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

Читайте також:
Суддя, який дав умовний строк Крисіну, відпустив із СІЗО
ще двох обвинувачених у замаху на вбивство “тітушок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна