ГПУ просить для антимайданівця Крисіна 6 років тюрми. Суддя Лінник киває на слабкість обвинувачення

 

Генеральна прокуратура звернулася до Апеляційного суду м. Києва з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати вирок “антимайданівцю” Юрію Крисіну, який був оголошений Шевченківським райсудом 22 грудня 2017 року.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“В апеляційній скарзі наголошується на невідповідності призначеного покарання (4 роки позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія) ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, що за своїм розміром є явно несправедливим через м’якість.

Генеральна прокуратура України просить ухвалити новий вирок, яким призначити Юрію Крисіну покарання за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України у вигляді 6 років позбавлення волі“, – написала  Сарган у “Фейсуці” надвечір 28 грудня.

Раніше цього ж дня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання  Крисіну, підозрюваному у причетності до вбивства журналіста Веремія, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.

Про це він заявив на зустрічі з громадськими активістами, повідомляє “Громадське“.

“Про те, що Крисін збирав людей (антимайданівців – “Н”), в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред’явленого обвинувачення”, – сказав суддя.

Водночас він додав, що Крисін підтвердив, що збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

“Це він у своїх показаннях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього нема. Також нема й статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні”, – сказав Лінник.

Він додав, що вважає умовний термін для організатора “тітушок” “абсолютно справедливим”.

“Так, на мою думку, це рішення абсолютно справедливе”, — підсумував Лінник.

Як відомо, після трьох років суду 22 грудня Шевченківський райсуд Києва засудив до 4 років позбавлення волі умовно керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія.
Веремія убили пострілом в спину після побиття палицями поблизу Михайлівської площі, поруч із міським главком МВС, в ніч на 19 лютого 2014 року, в розпал розправ над “майданівцями”. За версією слідства, безпосередньо вбивство журналіста здійснив мешканець Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.
Суд у справі про вбивство Веремія проходив у закритому режимі.
Адвокат матері Веремія Вікторія Дейнека упевнена, що у Крисіна є покровителі в правоохоронній системі.

26 грудня Шевченківський райсуд із суддею Лінником відпустив з-під варти ще двох “тітушок”, обвинувачених в замаху на вбивство активістів Євромайдану.

Читайте також:
На Майдані вимагали правосуддя для “головного тітушки”,
який уник тюрми завдяки високим покровителям у владі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна