Вироки “тітушкам”: Чемес пішов на угоду зі слідством і вийде з тюрми через 2 місяці

 

Один з обвинувачених у справі про викрадення і катування майданівців у січні-лютому 2014 року — підлеглий “тітушковода” Юрія Крисіна Сергій Чемес — уклав угоду зі слідством та визнав себе винним за всіма статтями, які йому інкримінують, відтак отримав значно менший термін.

Про це повідомляє “Громадське“.

“Йдеться про пособництво у викраденні, катуванні майданівців, перешкоджанні мирним зібранням, а також хуліганство”, – зазначає видання.

Чемесу загрожувало до 10 років. Але вироком Дарницького райсуду від 3 вересня його засудили до 3 років і 3 місяців позбавлення волі.

Також Чемесу зарахують термін, відбутий ним в ізоляторі тимчасового тримання  -із 9 березня 2017 року, при цьому на нього пошириться так званий “закон Савченко” (день в СІЗО за два).

Відповідно, загалом Сергій Чемес відбуде під вартою ще лише близько двох місяців.

У прокуратурі розповіли, що чоловік відразу після затримання активно співпрацював зі слідством, давав викривальні покази проти інших фігурантів справи “тітушок”.
Зокрема, його покази стали вагомими для встановлення вини Крисіна, Сєрова, Чередника і Хачатряна.

У прокуратурі зазначили, що Чемес “безпосередньо не здійснював насильницьких дій стосовно Іваненка та не застосовував зброї до Веремія, а тримав його, поки не підбігли інші “тітушки”.

Чемес раніше не був судимим та має на утриманні трьох неповнолітніх дітей.

Укладена угода зобов’язує його надалі співпрацювати зі слідством і надавати викривальні покази.

Під час засідання до Чемеса звернулись потерпілі – Світлана Коротко та Катерина Веремій – і попросили його “усвідомити тяжкість скоєного злочину, більше так не чинити та співпрацювати зі слідством”.

За даними слідства, Сергій Чемес працював у охоронній фірмі ватажка антимайданівських “тітушок” Юрія Крисіна “П’ятий регіон”.
У справі щодо Юрія Крисіна оголошена перерва до 12 вересня. Через відвід судді його справу слухатимуть спочатку.

Як відомо, він перебуває під арештом, але затягує розгляд справи. Наприклад, 29 травня судове засідання відклали, оскільки підозрюваний Крисін відмовився залишити свою камеру в СІЗО і взяти участь у слуханні.

Раніше в іншій справі суд змінив Крисіну умовний строк на п’ять років реального ув’язнення як співучаснику вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Водночас Крисін також фігурує в іншій справі – з Чемесом і Бялаєм – про переслідування майданівців.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна