Суд почне розгляд справи “тітушковода” Крисіна спочатку через відвід судді

 

Дарницький районний суд Києва задовольнив відвід слідчої судді, яка розглядала справу “тітушковода” Юрія Крисіна та його колишнього охоронця Сергія Чемеса – Любові Леонтюк.

Відповідне рішення оголосила суддя Ольга Просалова, задовольнивши вже четверте поспіль клопотання захисту Крисіна.

Відтак справу Крисіна суд почне розглядати з самого початку – зі стадії підготовчого судового засідання.

Як повідомляє “5-й канал“, сторона захисту вважає суддю Леонтюк упередженою, адже її чоловік фігурує в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генпрокуратура. Тому, на думку адвокатів Крисіна, Леонтюк може виконувати всі вказівки прокуратури.
Також судді закидали, що вона нібито незаконно обрала запобіжний захід Крисіну у вигляді арешту.

Натомість обвинувачення називає це явним зловживанням процесуальними правами, адже адвокати не вказали жодного факту, якого не було би в попередніх заявах, а також не надали належних доказів.

Прокурори переконані: Крисін та його захисники цілеспрямовано хотіли усунути з процесу принципову суддю.

“Для нас це рішення є повною несподіванкою та повним шоком. Оскільки ми впевнені, що жодних підстав для відводу не було. Виходить так, що якщо суддя в процесі принциповий, рівновіддалений від сторін  – справді, на суддю Леонтюк неможливо тиснути, – то є механізми, що її можна відсторонити”, – заявив прокурор ГПУ Олексій Донський.

Як писала “Новинарня“, раніше прокурор Донський уже майже завершив зачитувати обвинувальний акт у справі Крисіна та Чемеса, залишалося лише кілька сторінок.

У цьому кримінальному провадженні Крисіну інкримінують викрадення та катування протестувальників 21 січня 2014 року, закидання світлошумовими гранатами барикад на Прорізній 18 лютого.

До Дарницького суду справа надійшла ще в березні. Але через те, що Крисін та його адвокати систематично зривали засідання, розгляд затягнувся.

Водночас у вересні суддя Леонтюк має досягнути пенсійного віку, після чого буде зобов’язана припинити розгляд усіх справ, які передадуть іншим суддям.

Нагадаємо, Юрій Крисін нині відбуває 5-річний термін ув’язнення за причетність до вбивства В’ячеслава Веремія 19 лютого 2014 року.

Читайте також:
Суд на два місяці подовжив запобіжний захід ватажку “тітушок” Крисіну

Ватажку “тітушок” Крисіну змінили умовний термін на 5 років ув’язнення. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна