С14 заявили про затримання активістів в Інституті серця

 

Київська поліція затримала чотирьох представників організації націоналістів “С14”, яких в Інституті серця звинуватили в незаконному “нападі на заклад”.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Близько 16:00 у п’ятницю, 14 грудня, черговому Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт в приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров’я.
На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління. Вони встановили, що під час зборів співробітників медустанови виник конфлікт із невідомими.

“Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох осіб для дачі пояснень доставили в управління поліції”, — заявляв увечері начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Як повідомив координатор “С14” Сергій Мазур, активісти прийшли подивитися, як лікар-кардіохірург Борис Тодуров проводить тренінги для медиків зв’язку зі “справою Крисіна”. Інструктаж зняли на відео.

Ідеться про інструктаж медиків щодо недопущення активістів у лікарню – напротивагу випадку в лютому 2018 року, коли підсудний організатор тітушок Юрій Крисін за сприяння лікарів незаконно переховувався в дитячому відділенні Інституту серця, туди зайшли активісти й облили його зеленкою.

“…Одну дівчинку затиснули шість чоловік і трьох хлопців оточила охорона. До неї не пускають. Вимагають видалити все”, — написав він на своїй сторінці в Facebook.

“Вчора і сьогодні керівництво Інституту серця проводило тренінг про те, як “протидіяти активістам”. І розбирали окремо кейс Крисіна… Наші туди прийшли просто познімати. Там була ще дівчинка-журналіст, і ще правозахисник. Саме керівництво Інституту серця тримало їх і блокувало зйомку. Поліція шантажувала, просили видалити відео. Вони не вчинили жодного правопорушення. Але потім приїхала слідчо-оперативна група. У цей час вони вже в Деснянському районному відділенні поліції. Зараз з’ясовується причина їх затримання”, – розповів активіст “С14” Маркіян Яциняк.

Ситуацію в Інституті серця прокоментувала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Нам повідомили про наповнення так званого тренінгу. Якщо він був орієнтований виключно на безпеку медичних працівників та захист права пацієнтів, то чому 16-річну дівчину тримали в заручниках з вимогою видалити запис тренінгу?” — пише Супрун.

Тодуров фактично сам тримав у заручниках не лише активістів, а й весь медичний персонал, який не випускали з приміщення, як рабів. Після сьогоднішніх подій всі працівники інституту деморалізовані, бо їх використовують як худобу”, — вважає. в.о. міністра охорони здоров’я.

Читайте також:
Передвиборчий бюлетень Тимошенко” містить російські фейки про вакцинацію, — Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна