У Києві на базі МВЦ відкрився Центр вакцинації проти COVID-19. ФОТО

 

У Києві почав роботу Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру (станція метро “Лівобережна”).

Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург.

За її словами, до вакцинації залучені вакцинальні бригади, до кожної з яких входить реєстратор, лікар і медсестра. Усі медики пройшли спеціальне навчання.

“Сьогодні у Центрі вакцинації працюють 16 бригад. Проте, якщо кількість охочих щепитися буде зростати, а МОЗ виділить столиці більше доз вакцини, то ми готові збільшити кількість бригад удвічі. Однак наразі такої необхідності немає, адже за перші дві години фахівці провакцинували усіх, хто прийшов зранку”, – сказала Гінзбург у коментарі пресслужбі КМДА 29 травня.

Вакцинація у столичному центрі проводитиметься в суботу та неділю з 10:00 до 18:00.

Щеплення вакциною CoronaVac роблять киянам, які зареєструвалися в додатку “Дія”.

Щоб вакцинуватися, необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон для підтвердження запису на вакцинацію у додатку “Дія” та, бажано, копію декларації з лікарем, якщо її підписано.

Директорка департаменту зазначила, що в Центрі вакцинації створені усі умови для безпечного процесу щеплення, а для надання екстреної медичної допомоги, якщо вона знадобиться, чергує бригада “швидкої”.

Фотогалерея від пресслужби КМДА (гортайте):

Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_1 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_7 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_4 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_6 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - щеплення - Київ_7 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_8 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - CoronaVac - Sinovac - Київ_3 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - CoronaVac - Sinovac - Київ_1 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - CoronaVac - Sinovac - Київ_2 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_5 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - Київ_2 Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - лікар - Київ_ Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру - щеплення - Київ_1
<
>

Раніше МОЗ анонсував відкриття 29 травня у Києві, Львові та Одесі пілотних центрів масової вакцинації проти COVID-19, які функціонуватимуть у вихідні дні.

Читайте також:
У Львові відкриють перший в Україні центр вакцинації населення

Як писала “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого 2021 року.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
У квітні також почали робити щеплення вакциною AstraZeneca, виготовленою в Південній Кореї.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними. Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу вакцини AstraZeneca пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

Вакцинація відбувається в п’ять етапів. До “груп ризику”, які потребують вакцинації на першому етапі, в Україні віднесли лікарів (насамперед медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19), мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, а також військових на фронті.
Із 19 березня в МОЗ оголосили другий етап вакцинації – для медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac. Щеплення нею почалося 13 квітня.

6 квітня стало відомо про рамковий договір України на поставку 10 млн доз вакцини Pfizer.
Також американська вакцина постачається нам у рамках ініціативи ВООЗ COVAX для бідних країн.
Оскільки цей препарат вимагає зберігання при температурі -70 градусів, USAID надає Україні холодильники цього.

Наприкінці травня з регіонів повідомляють про нестачу вакцин AstraZeneca для повторних щеплень.

28 травня загальна кількість щеплених від “ковіду” людей в Україні перевищила 1 мільйон.

Читайте також:
Вакциною Pfizer масово щеплюють представників влади, – Сюмар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна