Шмигаль відзвітував про кількість отриманих Україною вакцин

 

Загальна кількість вакцин проти коронавірусного захворювання, поставлена в Україну, становить понад 1,1 мільйона доз станом на кінець квітня, і ще більше очікується у травні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці в неділю, 25 квітня.

Він нагадав, що на поточному тижні Україна отримала понад 367 тисяч доз вакцини AstraZeneca виробництва Південної Кореї в межах ініціативи COVAX. Ці вакцини призначено для щеплення тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca, а також пріоритетних груп і людей віком понад 65 років.

Як раніше повідомляло Міністерство охорони здоров’я, щеплення цією вакциною почнуть робити орієнтовно 27-28 квітня, для цього в областях буде відкрито 1950 пунктів щеплення.

“Загалом же кількість вже поставлених в Україну вакцин склала понад 1,1 мільйона доз. У травні ми очікуємо значно більшу кількість вакцин, що дасть можливість прискорити кампанію зі щеплення населення”, – запевнив Шмигаль.

“Ще одна амбітна мета — відродити в Україні науковий потенціал для розроблення препаратів від різних хвороб“, – додав прем’єр-міністр.

За його словами, на виконання завдання президента було проведено широку нараду за участю представників українських наукових інституцій.

“Уже є кілька ідей щодо будівництва в Україні сучасної лабораторії для проведення досліджень”, – зазначив глава Кабміну. За словами Шмигаля, він дав доручення “упродовж двох тижнів опрацювати питання необхідної інфраструктури та визначити можливі шляхи фінансування”.

Раніше державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ отримав підтвердження від глобальної інціативи COVAX про постачання до кінця травня 1,4 млн доз AstraZeneca, до кінця червня 2021 року 0,95 млн – вакцини Pfizer.

Читайте також:
Уряд оприлюднив Національний план вакцинації проти коронавірусу

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, виготовлену на південнокорейському майданчику

Як писала “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).
До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

Вакцинація відбувається в п’ять етапів. Перший передбачав імунізацію, насамперед, медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.
19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними. Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу індійської вакцини  пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac. Щеплення нею почалося 13 квітня.

6 квітня стало відомо про рамковий договір України на поставку 10 млн доз вакцини Pfizer.
Також американська вакцина буде поставлена нам у рамках ініціативи ВООЗ COVAX для бідних країн.
Оскільки цей препарат вимагає зберігання при температурі -70 градусів, USAID надасть Україні холодильники цього.

16 квітня в Україну доставили перші вакцини в рамках механізму COVAX – 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech Україна отримує безоплатно.

Читайте також:
“Відмовлялися від щеплення, боялися не отримати другу партію”:
три області відповіли Ляшкові про вакцинацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна