У Збройних силах – 15 смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах України зафіксували 15-й летальний випадок, спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. У Львові 28 жовтня помер працівник ЗСУ.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні в четвер, 29 жовтня.

Зазначається, що працівник Збройних сил був госпіталізований до ВМКЦ Західного регіону 10 жовтня. Через три дні отримав позитивний ПЛР-тест на коронавірус. 19 жовтня чоловіка перевели до реанімації через погіршення стану здоров’я.

“Незважаючи на вжиті заходи та інтенсивну терапію, 28 жовтня пацієнт помер. Військовослужбовець мав хронічні супутні захворювання. Висловлюємо співчуття близьким і рідним”, – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 29 жовтня в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють 1 456 осіб. 

За минулу добу зареєстрували 171 новий випадок захворювання на COVID-19.

Всього за час епідемії у війську одужали 3 932 особи (+104 за добу), летальних випадків – 15.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 5 403 випадки коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 55 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – сім військовослужбовців, Черкаський військовий госпіталь – 12 армійців, ВМКЦ Західного регіону – п’ять військових і один працівник ЗСУ, ВМКЦ Північного регіону – сім військовослужбовців, Житомирський військовий госпіталь – 11 військових, ВМКЦ Східного та Центрального регіонів – по чотири армійці, ВМКЦ Південного регіону, 59-ий військовий мобільний госпіталь, Миколаївський та Хмельницький військові госпіталі – по чотири військовослужбовці і працівник ЗС У). Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медслужби перебуває 77 осіб (Київська область – 30 військовослужбовців і 14 працівників ЗСУ, Львівська область – 15 військових та чотири працівника ЗСУ, Полтавська область – дев’ять армійців, Вінницька область – сім військовослужбовців і два працівники ЗСУ, Одеська область – п’ять військових і три працівники ЗСУ, Хмельницька область – чотири армійці, Житомирська область – три військових та один працівник ЗСУ, Волинська та Закарпатська області – по три військовослужбовці та по одному працівникові ЗСУ, Черкаська та Івано-Франківська області – по два армійці, Сумська, Дніпропетровська, Харківська, Чернігівська та Миколаївська області – по одному військовослужбовцеві). У всіх пацієнтів спостерігають легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 376 осіб.

15 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), військовослужбовець (18 жовтня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня).
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу зафіксували понад 7300 нових заражень. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна