“Об’єднані зусилля-2020”: Командування Об’єднаних сил готує контрудар

 

У Командуванні об’єднаних сил ЗС України, що здійснює управління силами оборони та безпеки в ході стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2020”, завершується підготовка до проведення контрудару.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба КОС ЗСУ.

За легендою навчань, упродовж кількох днів підрозділами сил оборони стримано наступальну операцію ворога. При цьому не допущено висадку морських й повітряних десантів противника, а також вжито заходів щодо виведення військових частин та підрозділів з-під ворожих ударів крилатими ракетами морського базування.
Разом із цим детально відпрацьовані питання координації вогневого ураження. В першу чергу — розвідки позицій противника за допомогою безпілотних летальних апаратів і вже після цього нанесення високоточних ударів по найбільш важливих об’єктах, розповіли в Командуванні об’єднаних сил.

Ідеться про превентивні авіаційні удари й вогневе ураження об’єктів, розташованих у глибині оборони противника, із реактивних систем залпового вогню “Вільха”, “Ураган” та ударного оперативно-тактичного середньовисотного безпілотного літального апарату Bayraktar, а також ураження противника з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, мінометів та інших вогневих засобів.

Органами управління Національної поліції та Служби безпеки України вжито заходів контррозвідувального забезпечення та охорони громадського порядку.

Фото: пресслужба КОС ЗСУ

“Наразі триває узгодження заходів взаємодії наземного, повітряного, морського угрупувань та дій Сил спеціальних операцій щодо проведення контрудару під прикриттям авіації”, – інформує служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України (командувач — генерал-лейтенант Сергій Наєв).

Читайте також:
“Об’єднані зусилля-2020”: відбулися бойові стрільби “Ураганами” і “Вільхою” із Зеленським. ФОТО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.

Стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020” – імовірно, найбільші в новій історії України – проходять із 22-го по 25 вересня.

До навчання залучені радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання спостерігають до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

У рамках КШН “Об’єднані зусилля” відбуваються маневри українських і британських десантників “Спільні зусилля”. Так, 19 вересня військові 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Сполученого Королівства, злетівши в Британії,  десантувалися в полі на Миколаївщині.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ беруть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

На Миколаївщині та Херсонщині триває активна фаза навчань “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

“Об’єднані зусилля-2020”: конвертоплани США Osprey дозаправилися в небі над Чорним морем. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна