“Об’єднані зусилля-2020”: конвертоплани США Osprey дозаправилися в небі над Чорним морем. ВІДЕО

 

Підрозділи США у небі над Чорним морем успішно провели дозаправку конвертопланів Osprey CV-22 під час виконання завдань підрозділами спеціального призначення ССО України та США.

Про це в середу, 23 вересня, повідомляє пресцентр Командування Сил спеціальних операцій.

“У рамках стратегічних командно-штабних навчань “Об`єднані зусилля-2020” іноземні партнери здійснили тренування, демонструючи можливості сучасних літальних апаратів MC 130J та Osprey CV-22: дозаправка у повітрі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці тренування здійснювались в небі на Півдні України та над акваторією Чорного моря.

У пресцентрі КССО додали, що злагоджена робота екіпажів показала чітку взаємосумісність наземних служб підрозділів двох держав, що значно розширює можливий діапазон виконання спеціальних завдань Альянсом та їх партнерами.

“Проведення таких маневрів дозволяє доставляти групи на великі відстані при наднизьких висотах, враховуючи специфіку виконання завдань підрозділами спеціального призначення”, – наголосили в ССО.

Читайте також:
У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна