“Об’єднані зусилля-2020”: відбулися бойові стрільби “Ураганами” і “Вільхою” із Зеленським. ФОТО

доповнено

На півдні України під час стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2020” відбулися стрільби із РСЗВ “Ураган” та української ракетної системи “Вільха”.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 23 вересня, повідомив пресцентр Генерального штабу ЗС України.

“У рамках СКШН «Об’єднані зусилля-2020» пройшли навчально-бойові стрільби із залученням ракетних систем залпового вогню “Вільха” і “Ураган”, – ідеться в повідомленні Генштабу.

“Також певні завдання відпрацьовували ракетні комплекси “Точка-У” і “Нептун”, – додали в ГШ.

Також штаб оприлюднив фото з ракетних стрільб:

ракетні стрільби - РСЗВ Ураган і Вільха - Об'єднані зусилля-2020 _2 ракетні стрільби - РСЗВ Ураган і Вільха - Об'єднані зусилля-2020 _1 ракетні стрільби - РСЗВ Ураган і Вільха - Об'єднані зусилля-2020 _5 ракетні стрільби - РСЗВ Ураган і Вільха - Об'єднані зусилля-2020 _4 ракетні стрільби - РСЗВ Ураган і Вільха - Об'єднані зусилля-2020 _3
<
>

Навчання відбувалися за присутності верховного головнокомандувача.

“Під час робочої поїздки до Миколаївської та Херсонської областей Президент України Володимир Зеленський спостерігав за перебігом стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020», що проводяться із залученням визначених органів військового управління Збройних сил України, органів управління інших складових сил оборони та позначенням дій військ”, – повідомила пресслужба ОП.

У районі Кінбурнської коси поблизу селища Виноградне було відпрацьовано управління зосередженим вогневим ударом. Як поінформував президента командувач військ оперативного командування “Південь” Ігор Палагнюк, ураження здійснювалося з РСЗВ “Вільха”, «Ураган» по об’єктах в глибині оборони противника. Також відпрацьовувалося застосування ударного БпАК Bayraktar“, – інформує пресслужба.

“Це – перші навчання подібного рівня, які Україна проводить у статусі члена Програми розширених можливостей НАТО, і черговий крок до набуття взаємосумісності українського війська з арміями країн – членів Альянсу. Одне з головних завдань навчань – демонстрація готовності України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також здатності протистояти іншим загрозам. Навчання також сприятимуть визначенню подальших напрямків розвитку системи управління ЗСУ”, – ідеться в повідомленні пресслужби Банкової.

Офіс президента поширив низку фото, на яких показано пуски з РСЗВ, а верховний головнокомандувач присутній на командному пункті.

Фото: пресслужба ОП

Також згадано, що президент на Миколаївщині в міжвідомчому центрі підготовки військових частин і підрозділів “Широкий лан” коли спостерігав за тактичними діями під час бригадних навчань 72 омбр.
У Херсонській області поблизу села Львове Зеленський разом із послами країн-учасниць навчань (тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Галадзою та тимчасовим повіреним у справах Великої Британії в Україні Ніколасом Гарроксом) спостерігав за перебігом тактичних навчань 3-ї батальйонної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України та РТГр 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії, де відпрацьовувались захоплення плацдарму, форсування водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних засобів та подолання понтонного мосту.
Після цього в порту Скадовська відбулися тактичні навчання 124-ї окремої бригади територіальної оборони, яка використовує досвід Союзу оборони Естонії “Кайтселійт”.

Фото: пресслужба ОП

Читайте також:
На Миколаївщині та Херсонщині триває активна фаза навчань “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

“Об’єднані зусилля-2020”: конвертоплани США Osprey дозаправилися в небі над Чорним морем. ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.

Стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020” проводяться з 22 по 25 вересня.

До навчання залучені радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання спостерігають до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

У рамках КШН “Об’єднані зусилля” відбуваються маневри українських і британських десантників “Спільні зусилля”. Так, 19 вересня військові 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Сполученого Королівства, злетівши в Британії,  десантувалися в полі на Миколаївщині.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна