Злетіли в Британії – десантувалися в полі на Миколаївщині: як почалися навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

 

Стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020” – імовірно, найбільші в історії ЗС України – почалися із десантування британських та українських десантників.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на службу зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Цього ранку, в суботу, 19 вересня, з аеродрому у Великій Британії піднялися в небо військово-транспортні літаки C-130 Hercules Королівських повітряних сил. На борту були повітряний десант, важке піхотне озброєння та техніка. Через кілька годин воїни-десантники 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Сполученого Королівства десантувалися з парашутами в Україні, на полігон у Миколаївській області.

Фото: КДШВ

Відтак до даного району на бойовий курс зайшли літаки Іл-76 та Ан-26 ЗСУ. На парашутних платформах були десантовані вантажі й підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Висадка британського та українського десанту перебувала під прикриттям винищувачів Повітряних сил ЗСУ.

“Так розпочався перший етап навчань “Спільні зусилля” в рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2020”, за своїм форматом – унікальними. Адже навчання такого формату проводяться вперше. Їхня мета – практичне виконання завдань у багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів Збройних сил та наших країн-партнерів, десантного братерства”, – ідеться в повідомленні КДШВ.

Зазначається, що, десантувавшись зі зброєю та спорядженням, весь особовий склад висунувся до пунктів збору. На маршрутах висування українські та британські десантники виконували різні завдання, зокрема взяття під контроль важливих районів, об’єктів тощо.

Генерал Євген Мойсюк (у береті) зустрічає гостей. Фото: КДШВ

Одним із перших, хто десантувався на Миколаївщині, був командир 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії бригадний генерал Джеймс Мартін. На майданчику приземлення його зустрів та привітав з успішним десантуванням командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Читайте також:
Командувач ДШВ “Женя-Війна” Мойсюк:
На початку АТО нас на Донбасі зустрічали квітами

“Зауважимо, що британські та українські “крилаті піхотинці” діяли по-бойовому, причому на цілком незнайомій місцевості. Кожен воїн-десантник, від солдата до генерала, десантувався зі зброєю та спорядженням, боєприпасами, десантним рюкзаком з усім необхідним майном”, – наголосили в КДШВ.

Британські десантники в Україні. Фото: КДШВ

Після десантування була швидко та професійно організована оборона майданчика приземлення, налагоджено зв’язок з вищим керівництвом та українським підрозділом ДШВ.

Британські та українські підрозділи у тісній взаємодії вийшли на визначений рубіж для виконання подальшого завдання.

Фотогалерея:

Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_4 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_2 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_1 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_5 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_6 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_3 Спільні зусилля 2020 - десант ЗСУ і британців_Євген Мойсюк КДШВ_1
<
>

Надалі підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України будуть діяти спільно із військовослужбовцями британської 16 Air Assault Brigade під час планових етапів практичних дій навчань в ускладнених умовах тактичної обстановки.

Читайте також:
“Ми можемо”: Хомчак провів заключну конференцію перед навчаннями “Об’єднані зусилля-2020”

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.
У серпні на координаційній нараді було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року.

До навчання залучатимуться радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.