Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” паралельно тренуватимуться ДШВ і британські десантники

 

У рамках стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2020” відбудуться навчання воїнів-десантників України та Великої Британії “Спільні зусилля”.

Про це в понеділок, 14 вересня, повідомляє пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

Зазначається, що в польових умовах на рухомій базі розгортають пункти управління, польові табори, налагоджують систему зв’язку, завершують підготовку озброєння та військової техніки.

“У рамках навчань відбудуться навчання “Спільні зусилля” за участю військовослужбовців Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, спільно з підрозділами Десантно-штурмових військ Збройних сил України діятимуть військовослужбовці 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії в різних умовах обстановки під час етапів практичних дій.

За словами керівника навчання “Спільні зусилля” командувача Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, навчання такого масштабу спільно з іноземними партнерами в ДШВ відбувається вперше.

“Це свідчить про нашу сумісність, рівень підготовки особового складу та штабів, відповідно до процедур НАТО та провідних країн світу”, – відзначив командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Читайте також:
Таран запросив Британію взяти участь у військових навчаннях під Кримом

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.

У серпні на координаційній нараді за участі голови Херсонської ОДА та військового керівництва регіону було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року..

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

5 серпня стало відомо, що міністр оборони Укрїни запросив британську сторону взяти участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2020”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна