Таран запросив Британію взяти участь у військових навчаннях під Кримом

 

Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Про зустріч, яка відбулася у вівторок, 4 серпня, звітує пресцентр оборонного відомства в середу, 5 серпня.

Зазначається, що сторони обговорили стан та перспективи розвитку двосторонньої співпраці, зокрема:

  • безпекову ситуацію на Сході України;
  • сприяння Великої Британії у відновленні спроможностей ВМС ЗС України;
  • стан та перспективи створення та діяльності Директорату політики у сфері оборони Міністерства оборони України;
  • надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями та подальші кроки за цим напрямом.

“Мелінда Сіммонс підтвердила незмінність політики Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, відзначила успіхи на шляху проведення реформи оборонного відомства та висловила запевнення стосовно підтримки України у її прагненні зміцнювати обороноздатність держави, переймати євроатлантичні підходи, стандарти та впроваджувати їх у Збройних силах”, – ідеться в повідомленні пресцентру МОУ.

Міністр оборони України подякував британським партнерам за сприяння у підготовці українських підрозділів у складі операції ORBITAL.

Зазначається, що Таран запросив британську сторону взяти активну участь у навчаннях “Об’єднані зусилля -2020” наприкінці вересня 2020 року.

Таран та Сіммонс домовились продовжувати “взаємовигідну співпрацю у сфері безпеки та оборони задля підвищення бойового потенціалу ЗСУ”, забезпечення стабільності в регіоні, а також покращення взаємосумістності зі збройними силами країн-членів НАТО.

Як інформувала “Новинарня“, у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання на полігонах Південної України “Об’єднані зусилля-2020”.

Читайте також:
Україна вже посилила Кримський напрямок морпіхами, ДШВ і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна