У міжнародних навчаннях “Об’єднані зусилля-2020” візьмуть участь до 12 тисяч військових і партнери з НАТО, – Генштаб

 

У другій половині вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів відбудуться стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля – 2020” за участю сил НАТО.

Про це повідомив на брифінгу у п’ятницю, 11 вересня, речник Збройних сил Богдан Сеник, інформує Генштаб ЗСУ.

Тема навчань, які відбуватимуться під керівництвом Головнокомандувача ЗСУ, генерал-полковника Руслана Хомчака, – “Управління міжвидовим (міжвідомчим) угрупуванням військ (сил) в операції сил оборони”.

У навчаннях планується участь розвідувальної, винищувальної та бомбардувальної авіації держав-членів НАТО, сумісне застосування сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів у різних умовах.

Буде здійснюватись прийняття, обробка та передача інформації від партнерів в інтересах вогневого ураження. Задіють прийняту на озброєння ЗСУ автоматизовану систему управління зброєю. Планується масоване застосування частин та підрозділів ракетних військ і артилерії в комплексі з авіацією Повітряних сил та зенітними ракетними військами.

До навчань залучатимуться органи військового управління Збройних сил України та інших складових сил оборони, визначені військові частини та підрозділи. Зокрема, у рамках СКШН “Об’єднані зусилля – 2020” відбудуться навчання “Спільні зусилля” за участі британських військовослужбовців, а в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині пройдуть міжнародні навчання “Рапід Трайдент – 2020” за участі військовослужбовців 15 держав-партнерів.

Загалом у навчаннях “Об’єднані зусилля – 2020” візьмуть участь близько 12 тисяч військовослужбовців, з них до 8 тисяч – безпосередньо на полігонах під час практичної фази навчань.

Планується залучити до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин, а також бойові кораблі, армійську авіацію та повітряні сили. У їх складі залучатимуться і зразки техніки, які нещодавно прийнято на озброєння ЗСУ, зокрема новітні комплекси “Нептун”, “Вільха”, турецькі безпілотні літальні комплекси “Байрактар” тощо.

Повідомляється, що елементи стратегічних командно-штабних навчань відпрацюють практично на всіх військових полігонах України. Завдання виконуватимуть і сформовані військові частини та підрозділи територіальної оборони.

Під час навчань органи військового управління та органи управління інших складових сил оборони здійснюватимуть управління військами (силами) та нарощуватимуть оперативні спроможності в ході ведення операції чи бойових дій.

“Військові навчання “Об’єднані зусилля-2020″ дозволять на практиці відпрацювати декілька сценаріїв захисту України і закріпити практичними діями уміння та навички отримані військовослужбовцями протягом навчального року”, – відзначають у Генштабі.

Читайте також:
Два штаби, вісім країн, 20 кораблів: у Чорному морі завершилися військові навчання “Сі бриз-2020”. ФОТО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.

У серпні на координаційній нараді за участі голови Херсонської ОДА та військового керівництва регіону було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року..

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

5 серпня стало відомо, що міністр оборони Укрїни запросив британську сторону взяти участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2020”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.