Два штаби, вісім країн, 20 кораблів: у Чорному морі завершилися військові навчання “Сі бриз-2020”. ФОТО

 

У Чорному морі завершилися ювілейні двадцяті міжнародні навчання “Сі Бриз”, які цьогоріч у зв’язку з пандемією коронавірусу проходили лише у морській та повітряній компоненті.

Всього до навчань залучили близько двох тисяч осіб з восьми країн, понад 20 кораблів, а також літаки, гвинтокрили, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Крім України та США, у навчаннях взяли участь військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Румунії, Іспанії та Туреччини.

Фото: пресцентр Міноборони

“Усі завдання маневрів у Чорному морі виконані в повному обсязі. Керівники навчань від української та американської сторін подякували всім учасникам за високий рівень фахової підготовки та ефективне виконання завдань”, – повідомили в пресцентрі МОУ.

За їхніми словами, ці навчання вкотре продемонстрували високий рівень співпраці між Україною та США та регіональними союзниками й партнерами для забезпечення готовності та оперативної сумісності в Чорноморському регіоні.

Фото: пресцентр Міноборони

Однією з особливостей цьогорічних навчань була спільна дистанційна робота двох штабів, з яких здійснювалось управління навчаннями.

“Один штаб був розташований безпосередньо в Одесі, а другий — у місті Рота (Королівство Іспанія) в морському операційному центрі 60-го з’єднання надводних кораблів 6-го флоту ВМС США. Це було своєрідним ноу-хау як для українських військових моряків, так і для наших американських партнерів”, – кажуть пресофіцери оборонного відомства.

Фото: пресцентр Міноборони

Робота штабів велася в режимі постійного обміну інформації. Дистанційно проводилось планування всіх заходів, а потім зрештою сама практична реалізація безпекових операцій у Чорноморському регіоні.

“Ще однією особливістю навчань стало те, що під час виконання спільних дій вперше було відпрацьовано елемент практичних стрільб зі знищення морських цілей із застосуванням озброєння вертольота. Крім того, вперше в рамках “Сі Бризу” проведено ескортування патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США”, – додають в пресцентрі МОУ.

Фото: пресцентр Міноборони

За практичними діями у морі багатонаціональних корабельно-катерних груп морської компоненти навчань стежили кораблі Чорноморського флоту РФ.

Читайте також:
На завершення навчань “Сі Бриз-2020” п’ять кораблів НАТО зайшли в Одесу. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна